Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nde 21.güne başladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nde 21.güne başladı

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nde 21.güne başladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü' nde 21. güne Kocaeli'den başladı. Güvenlik önlemlerinin konvoy İstanbul'a yaklaştıkça arttırıldığı görüldü. Güvenpark'tan bu yana ilk kez, yürüyüş yolları trafiğe tamamen kapatıldı. Öte yandan CHP lideri, ülkücüler içinden hükümete yakın bir grubun, İstanbul'a yaklaşıldığı sırada saldıracağı duyumunu aldıklarını söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nde 21. güne Kocaeli'de girdi. 21. günde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin sayısı artırılırken, Ankara Güvenpark'tan bu yana ilk kez, kortejin geçiş güzergahında yol trafiğe tamamen kapatıldı.


ARAMA NOKTALARI


Tüpraş mevkiinde, güzergah üzerine bir arama noktası da kuruldu ve yürüyüşe katılacak olanlar bu noktalardan geçerek kortejde yer aldı.

Kortejin güvenliği için bağlantı yolları da kamyonlarla trafiğe kapatılıyor.


YÜRÜYÜŞTEN ÖNCE AÇIKLAMA


CHP lideri yürüyüşü başlamadan basın mensuplarının karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



"Güzel bir atmosfer var. İnşallah bu güzel atmosfer ve serin hava devam eder ve yürüyüşümüzü başarıyla tamamlamış oluruz. Bugün 5 Temmuz 1993 yılında bizim cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından birisi oldu. Başbağlar da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım her yıl anmaya milletvekili arkadaşlarımız giderlerdi ama bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Muhtar beye bunu ifade ettim, anlayışla karşıladı. Biz yine Başbağlar Köyü’nde bütün oturanlara başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Umarız bu felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalmamış olur."


ADALET VURGUSU


Adaletin ne kadar önemli olduğunu herke anlatmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:



Bu yürüyüşü 'Adalet Yürüyüşü' olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçildi. Yeni göreve başladılar. 5-6 günlük görev süresinde ki bayram tatillerini falan çıkartıyoruz. Bir kararname ile 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Niçin? Hangi gerekçeyle? Siyasi otoritelerin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz bir daha insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım, özellikle de ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil, evrensel adalet anlayışı içersinde hepimizin kabul etmesi lazım."


HAKAN BALAMİR İÇİN TAZİYE


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinema sanatçısı Hakan Balamir’in hayatını kaybetmesi nedeniyle yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Hakan Balamir sinema dünyamızın en önemli sanatçılarından birisiydi ve hayatını kaybetti. Yakınlarına, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.



"KEMERDE BİR İLİK KAZANDIM"


Yürüyüş sırasında zayıflayıp zayıflamadığının sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman soruyorlar zayıfladın mı,kilo verdin mi? diye. Kemerde bir ilik kazandım onu ifade etmek isterim. Ama öyle 5 kilo vermem söz konusu değil" diye konuştu.



Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, D-100 Karayolu girişinde arama noktası oluşturulması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.Yürüyüşe katılanlar tek tek aranarak yürüyüşe katıldı. Özel Harekat polisleri de yürüyüş sırasında önlem olarak bulunurken, polis helikopter güzergah boyunca uçtu. Yürüyüşe eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve gaziler de katıldı.


KILIÇDAROĞLU: ÜZERİMİZE SALDIRACAKLAR


Öte yandan Kılıçdaroğlu dün yaptığı yürüyüş sırasında Hürriyet'ten Murat Yetkin'e önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Aslında 3 Temmuz'da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ‘İstanbul girişinde provokasyonlara karşı dikkatli olmamızı uyararak bunu bir şekilde söyledi” dedi.



“Bizim duyumlarımıza göre” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

”Ülkücüler içinden hükümete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar. Polisin bu saldırıyı önleyeceğini bekleriz. Görünüşte saldırıyı hükümet yaptırmamış, bizim Adalet Yürüyüşünden tahrik olmuş bir grup yapmış olacak. Bu da hükümetin eline yürüyüşümüzü İstanbul’a ulaşmadan “toplum kutuplaştı, kamu düzeni tehdit altında” diyerek Olağanüstü Hal gerekçesiyle yasaklama bahanesi verecek.”


Oyuncu Mustafa Alabora da CHP liderine yürüyüşte eşlik ediyor.


CHP'DEN GÜVENLİK İÇİN ÖNERGE


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan önergede, yürüyüşe yönelik her türlü provakatif girişim ve eylemlerin önlenerek, güvenliğin sağlanabilmesi için tüm ek güvenlik tedbirlerinin acil olarak alınması istendi.

Yürüyüşçülerin İstanbul'a yaklaştığı, bu süreçte başta iktidar tarafından olmak üzere yürüyüşe yönelik pek çok karalama kampanyası yürütüldüğü ileri sürülen önergede, provokasyon olabileceği ihtimaline işaret edildi.

Önergede, şunlar kaydedildi:

"Düzce’den İstanbul'a kadar olan yürüyüş güzergahı başta olmak üzere İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilecek olan mitingi de kapsayacak şekilde, adalet yürüyüşünün yarattığı olumlu etkiyi kırmak için dışarıdan gelebilecek her türlü provakatif girişim ve eylemlerin önlenerek, barışçıl yürüyüşün güvenliğinin de sağlanabilmesi için tüm ek güvenlik tedbirlerinin acil olarak alınması ve uygulanması amacıyla Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz."