Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu
Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları...

Haberin Devamı

Aramızda bir arkadaşımız olmalıydı, Enis Berberoğlu. 399 gündür hapiste. Yargıtayda dosyasına bakılmıyor. Niçin bakılmıyor? Anayasanın maddeleri açık. Derhal karar almaları ve Enis Berberoğlu'nu serbest bırakmaları gerekiyor. Dokunulmazlık kazandı çünkü. Hangi gerekçeyle Enis Berberoğlu şu anda hapiste? Bu kürsüde hakimlere talimat verildiğini belgeleriyle açıklamıştım. Şimdi sormak istiyorum Saray'ın telkinlerine göre mi karar vereceksiniz vicdanınıza göre mi karar vereceksiniz? Berberoğlu'nun içeride kaldığı her dakika hukuksuzluk örneğidir.

Eren Erdem...Eski Milletvekilimiz. Milletvekiliyken hakkında soruşturma açılmıştı. 29 Haziran'da gözaltına alınmıştı tutuklandı. Davası erkene alındı. Niçin? Hangi gerekçeyle? Kimden talimat aldılar? Eren Erdem 38 kez yurt dışına gitti. Kaçsaydı o zaman kaçardı.

Haberin Devamı

Hiçbir hakim unutmasın. Nereye giderseniz gidin sizi teşhir etmek boynumun borcu. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım. Her yerde hakkı hukuku savunacağım.

"YARIN RAPORU PAYLAŞACAĞIZ"

Bir tren kazası yaşadık. Büyün bölge milletvekilleri oraya gittiler, araştırma yaptılar rapor hazırladılar. Yarın bu raporu kazanın olduğu yerde kamuoyuyla paylaşacağız. Önümüzdeki süreçte konuyu TBMM'ye getireceğiz. Bütün ayrıntılarıyla araştırılmasını isteyeceğiz.

"ZEKİ DEĞİLSEN BEN SANA NE SÖYLEYEYİM?"

Adalet yok diyoruz. ODTÜ'nün bir geleneği vardır. Mezun olanlar diploma töreninde yürürler ellerinde ya karikatürler ya da pankartlar taşırlar. ODTÜ'nün özelliği Türkiye'nin en önemli üniversitesi olmasıdır. ODTÜ'lüler taşıdıkları pankartlarda şiddet yoktur ama ODTÜ'lü zekası vardır. Zeki değilsen ben sana ne söyleyeyim? ODTÜ'lüler hiç bir zaman reis başkan demezler. Onlar herkesin aynı kültüre sahip olması gerektiğine inanırlar. Penguen'de 13 yıl önce yayınlanan karikatürü taşıyor öğrenciler. Neden taşımışlar cumhurbaşkanına hakaret etmişler.

"BÜTÜN ARKADAŞLARIM TWİTTER'DAN YAYINLASIN"

Demokraside ne kadar geriye gittiğimize bakın. Dolayısıyla ben bütün arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Benim Twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanacak. Bütün arkadaşlarım yayınlasınlar. Bu süreç 12 Eylül, 12 Mart darbesinde vardı 20 Temmuz darbesinde de var. Hitler de böyleydi, Mussolini de böyleydi eleştiriye tahammül edemezdi. Koydum Twitter hesabına. Buyur bakalım ne yapacaksın?

Haberin Devamı

"İKİ 15 TEMMUZ VAR"

15 Temmuz'da bir mesaj yayınladık. Tepki aldık. İki 15 Temmuz var. Bir; Halkın 15 Temmuz'u, iki; Saray'ın 15 Temmuz'u. Halkın 15 Temmuz'unda halk direnme hakkını kullandı. Bizim destan dediğimiz budur. Bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray'ın 15 Temmuz'u ise halkın elde ettiği hakkı kendi çıkarları için kullandı. 20 Temmuz'da bir sivil darbe yaparak gerçekleştirmiştir.