Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu isim vermeden Rasim Ozan Kütahyalı'yı eleştirdi

CHP lideri Kılıçdaroğlu isim vermeden Rasim Ozan Kütahyalı'yı eleştirdi

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu isim vermeden Rasim Ozan Kütahyalı'yı eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu ve isim vermeden Rasim Ozan Kütahyalı'yı eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında isim vermeden Rasim Ozan Kütahyalı'yı da sert bir dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bunların bir de yandaşları var kanal kanal gezerler. Şu CHP var ya CHP...Kılıçdaroğlu doğmadan bilmem ne olmuş. E ne yapayım? Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları...

Naim Süleymanoğlu spor dünyası içn büyük bir kayıp. Ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Geçen hafta taşeron işçiler çalıştayını gerçekleştirdik. Taşeron işçiler görünmeyen, işimden olur muyum diye çekinen insanlardır. Bunlar ömür boyu asgari ücrete mahkum edilen insanlardır. Bunlar iş güvenliği olmayan insanlardır. Yargıda haklarını arayamayan insanlardır. İşten atıldıklarında yargıya başvurup mahkeme masraflarını karşılayamayan insanlardır. Bu insanlara siyasi görüşlerine bakmadan sonuna kadar tek bir parti var o da CHP. Bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum; sizin davanıza hiç kimse sahip çıkmasa da bir sahip çıkacağız.


"TAŞERON MODERN KÖLELİK DEMEK"


Taşeron işçilik sistemi 21. yüzyılın modern kölelik düzeni anlamına gelmektedir. Taşeron bütün işçilerin iş sözleşmelerini isterse 1 saniye içinde feshedebilir. Yukarıdaki aynı şeyi yapabilir. Bugün yaşadığımız siyasal sistemden farklı değil. Taşeron işçiler kadrolu işçilerin yararlandığı sosyal haklardan yararlanamamaktadır. Taşeron işçilik sona ersin diye sendika konfederasyonlarıyla birlikte mücadele edeceğiz. Kim olursa olsun görüşü ne olursa olsun taşeron olarak çalışıyorsa kadro olmayı hak ediyor demektir.


"KAMU KURUMLARINA YAZI GÖNDERİYORLAR"


Aylardır çalışma yapıyorlar. Oyalıyorlar, kandırıyorlar. Acaba nsıl uyuturuz diye anlayışın içindeler. Konfederasyon başkanlarına hiç sormuyorlar. Bir taraftan size kadro vereceğiz diye sözde çalışma yapıyorlar diğer taraftan bütün kamu kurumlarına yazı gönderiyorlar. Taşeron işçilik sözleşmesini 3 yıl yapın diye. Yani sizi kandırıyorlar.


"ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLSUN"


Asgari ücret bin 500 lira olsun dediğimde kıyameti koparmışlardır. Ne yaptık bizim bütün belediyelerde asgari ücret net bin 500 lira. Şimdi '2 bin lira olsun' diyoruz. Diyecekler ki 'olur mu nereden vereceğiz?' Evet olur nasıl olur? Asgari ücret vergiden muaf olacak. Yüksek diyenlere şu teklifi yapıyorum; Ona ayda bin 400 lira verelim geçin diyelim. Eğer 'Ben gül gibi geçiniyorum' diyorsa bu sözümüzden vazgeçeceğiz. 'Asgari ücrete para bulamıyoruz' diyorlar. Faiz lobisine buluyorsun ama. Yurt dışındaki faiz lobisine 145 milyar dolar para buldular. İçeride de bir grup faiz lobisine 620 milyar lira para ödediler. Biz faiz lobisinden alacağız asgari ücretliye vereceğiz. Ankara'daki beyler asgari ücretlinin sırtına binmiş keyif sürüyorlar. Bu oyuna artık son vereceğiz.


"BİR YILDA 110 MİLYON 915 KİŞİ ACİLE BAŞVURMUŞ"


Asgari ücretli hastaneye de gidemiyor. Taşeron da öylei. İlaç katılım payı, muayene payı, reçete payı, kutu başına para verecek, özel hastaneye fark ücreti verecek yüzde 200, erken muayene fark ücreti verecek, istisnai sağlık hizmeti ücreti verecek...Ne yapıyorsun da istiyorsun? Ne yapıyor taşeron işçisi iyice hastalanmayı bekliyor acil servise gidiyor. Acil servise başvuran hasta sayısı bir yılda 110 milyon 915 kişi. Nüfustan fazla. Bunların yatacak yeri yok. Milleti perişan ettiler. Bunlar bu milletin yakasından düşmek zorunda. Rayından çıkmış bir Türkiye var.


"OY VEREN ANNE DE MEMNUN DEĞİL"


Ekonomi tam bir felaket. Eğitim politikası... Hiç kimse memnun değil. Oy veren anne de memnun değil. Memleket KHK'larla bir kişinin iradesiyle yönetiliyor. Hukuk da aynı. Aşağıdaki mahkemeler kimseyi dinlemiyor. Gücünü Saray'dan alıyor. 'FETÖ ile mücadele ediyoruz' diyorlar. Hangisiyle mücadele ediyorsun? Öğretim üyeleri, askeri öğrenciler, gazeteciler hapiste. Asıl darbe girişiminde bulunanlar keyif içinde yaşıyor. Bir kayınpeder var tamam...


"MUHACİRLER ORTAK BİR DUYURU HAZIRLADI"


Bunların bir de yandaşları var kanal kanal gezerler. Şu CHP var ya CHP...Kılıçdaroğlu doğmadan bilmem ne olmuş. E ne yapayım? Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı.(Rasim Ozan Kütahyalı) Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Ortak bir duyuru hazırladılar. Ben buradan ister Türkiye'de ister Bosna'da olsun Yunanistan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime selam sevgi ve dostluklarımız gönderiyorum. Sonuna kadar sizin yanınızdayız diyorum. ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle seslenmek istiyorum; Muhacir diye küçümsenenler tarihin yazdığı savaşta en geriye kalanlar, kendilerini feda edenler düşman karşısında kaçmak nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler milli hatıralardır.


"ARAŞTIRIN DİYORSUN, ÖNERGE VERİNCE REDDEDİYORSUN"


Binali Yıldırım çocuklarıyla ilgili çıkan haberler için 'Araştırın' dedi. Araştırma önergesi verdi CHP grubu Binali Yıldırım'ın çocukları için. AK Parti grubu reddetti. AK Parti grunun bu araştırmayı reddetmesi sizin iradenizle mi sarayı iradesiyle mi oldu? Grubun bunu reddetmesi başlı başına bir ayıp. Bank Asya'nın önünden geçti diye adamı alıp hapse atıyorsun. Parlamento sana görev vermiş vergi cennetlerini açıkla diye. Sen bu görevi yapmıyorsun. Araştıralım dediğimizde reddediyorsun.


"VERGİ CENNETLERİNE PARA GÖNDERDİLER Mİ?"


Sevgili Erdoğan çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürnün yurt dışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Bilal'e anlatır gibi soruyorum. Tık yok. Sen misin yerli ve milli ben miyim yerli ve milli? Çıkacağız milletin önüne. Benim, çocuklarımın, dünürümün 1 dolar hesabını bulursan gel bana söyle. Senin kaç milyon dolar paran var bunu bir çıkar bakalım. Arada bağırıyor, faiz lobisine çalışıyorsun. Kime söylüyor? CHP diyecek diyemiyor. Memleketi Fransızlar yönetiyor. 15 yıldır bu memleketi sen yönetiyorsun. Kızdığın adamı tutun diyorsun tutuyorlar atın diyorsun atıyorlar. Çıkar bir KHK 'Faiz sıfır oldu' de. Kimden şikayet ediyorsun. Merkez Bankası'ndan. E atamayı sen yaptın. Trump'ın imzası mı var. Sen masum bir adam değilsin. Sen milleti felakete sürüklüyorsun. Bak dolar aldı başını gidiyor. Bakanları da böyle. Bakan açıklama yapıyor; Cam filminde hedef yasağı kaldırmak diyor. Yasağı Fransızlar getirmişti siz kaldıracaksınız. Anlamak mümkün değil.


"ASKERLERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE NİYE NOTA VERMEDİN?"


Dolar aldı başını gidiyor. Asgari ücretli de düşünor. OHAL'i de kaldırmıyor. Bütün yetki bende olacak diyor. O zaman niye şikayet ediyorsun? Bu memleketin başına gelen bütün felaketlerin sorumlusu sensin. Bütün ekonomik tablo CHP yüzünden olacak diyecekler de diyemiyorlar. Sizde akıl yok mu? Her gelen kandırdı. Millet sizin palavralarınıza artık kanmıyor. Şimdi sıra geldi Rıza Zarrab'a. Çok öenmli bir adam biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı gitti, Başbakan gitti, Bakanlar gitti tık yok. İki sefer nota verdiler. Kardeşim Rıza Zarrab için niye bu kadar telaşa kapılıyorsun. Hapiste TC vatandaşı. Dünya kadar TC vatandaşı hapiste. Ben merak ediyorum bu Kuzey Irak'ta bizim Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde nota vermediler. Rıza Zarraf suç ortağı da onun için. Rıza Zarraf'ın devlet protokolünde yeri vardı. İkinci birisi daha var fesli deli Kadir. Atatürkçü mü oldu ne oldu?

Akıllı olsalardı İran'ın yaptığını yaparlardı. Ne dedi İran? Siz zarara uğrattınız. Şimdi ağlıyorlar bu milli dava diye. Hırsızlığın millisi mi olur?


"GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM SEVGİLİ ERDOĞAN"


Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısını 'Gözlerinden öpüyorum sevgili Erdoğan' diyerek noktaladı.