Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Erken seçim gündemimizde şimdilik yok' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak, "17 ay beklemeyelim seçimler için buyrun gelin seçimleri erken yapalım.17 ay beklemenin bi anlamı yok. CHP olarak söz getir anayasayı değşitirelim seçimleri erkene alalım. Kim milletten kaçıyor kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim seçime bütün gerçekler ortaya çıksın. Sen milletten korkmuyorsan, açıkca sana meydan okuyorum. Gel kardeşim seçimi yapalım" dedi.


İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

Taşeron işçilerle ilk toplantı yapan bu kardeşinizdi. Taşeronların haklarını sonuna kadar savunmak bir sendikalı işçi kadrolu işçi gibi haklara sahip olacak taşeron işçi de. Hiçbir fark olmayacak. Sizin hakkınızı savunmak boynumuzun borcudur.

Enis Berberoğlu aylardır hapiste. Bir de fıtık ameliyatı oldu. Beni üzen havuz medyası tarafından istismar edilmesi. İnsan düşmanına dahi insanca davranmalıdır. Bunların gözü o kadar kararmış ki yanında olmayanın yakılmasını istiyorlar. Berberoğlu boş durmadı içeride, kitap yazdı. Bu kitabın bütün gelirlerini gazetecilik stajı yapan öğrencilere verecek.

Ergenekon Balyoz davalarında bir Silivri Külliyatı oluşturulmuştu. Onlarca kitap çıktı böyle. Şimdi 20 Temmuz Silivri darbesi sonunda da böyle külliyat çıkacak.


"BÜTÜN GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN"


Bugün Birgün Gazetesi'nden Mahir Kanaat'in duruşması var. Gazeteciler aylardır içeride bir türlü yargı önüne çıkarılamıyor. Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet yazarları neredeyse 1 yıllarını dolduracaklar. Eğer bir ülkede gazeteci hapisteyse o ülkede demokrasi yoktur.

İnsan hakları savunucuları da hapiste. Efendim bu gizli toplantı. Ne gizli toplantısı? Bu aktivistler daha önce AK Parti'nin Bakanlıklarında da göreve yapmışlar. Ne yaptı bu insanlar? Ellerine silah alıp bir yer mi bastılar? Bunları yaptığınız zaman Türkiye dünyada itibar kaybeder. İtibarı demokrasiyle düşünce özgürlüğüyle kazanabilirsiniz. Onlar itibarı parayla kazandıklarını zannediyorlar.


"İHSAN ELİAÇIK'IN KİTABINI İMZALAMASINA İZİN VERMEDİLER"


Kayseri'de kitap fuarı yapılıyor. İhsan Eliaçık hepimizin bildiği bir isim. Düşünce, inanç özgürlüğünü savunur. Çok sayıda dini içerikli eseri vardır. Fuarı düzenleyen belediye İhsan Eliaçık'ın oraya gelip kitabını imzalamasını ve konuşmasını yasaklar. Bu Belediye Başkanı en büyük hakareti Kayserililere yapıyor. Demokrattır Kayserililer, düşünce özgürlüğünü savunur. İhsan Eliaçık 28 Şubat'ta mağdur olan bir isim. İbrahim Kaboğlu için de yasak getirilmiş. Bunlar bizde demokrasi olmadığını tek adam rejimi olmadığını gösteriyor. Büyük ihtimalle telefon etmiştir içeri sokmayın diye. Belediye de ne yapsın? Beni de istifaya zorlar diye içeri almıyor.


"HERKESİN OTURUP DÜŞÜNMESİ LAZIM"


Şırnak'ta acı bir olay yaşadık 8 işçimiz kömür madeninde hayatını kaybetti. Biri Sıddık'tı.17 yaşında...Okula gitmek yerine kömür madenine gidiyorsa herkesin oturup düşünmesi lazım. Olaydan sonra açıklama yapıldı, maden ocağı kaçak diye. Kaçak değildi ihaleyle verilmişti. Ya bir Bakan yalan söyler mi? Dokularına işlemiş. Yalan söyleyen bakanın görevini bırakması lazım. 8 işçinin kanı onun boynundadır. Kendi kabahatini gizlemek için 'Maden ocağı kaçaktır' diyorsun.İhaleyi sen yaptın!


"UYUŞTURUCU İÇİN VERDİĞİMİZ ÖNERGEYİ AK PARTİ REDDETTİ"


Uyuşturucu sorununun çözümüyle ilgili verdiğimiz önergeyi AK Partililer reddetti. Çocuğu olan bir AK Partili vekil size bir derdiniz var mı diye sorarsa deyin ki CHP'nin önergesine niye hayır dediniz?


"OHAL BİR YILI GEÇTİ"


Yine OHAL uzatıldı. Darbe girişiminde sonra Binali Yıldırım ile Çankaya'da bir araya gelmiştik. Çok kısa bir süre için OHAL'in ilan edileceğini söylemişti. Bir yılı geçti.


"ADİL ÖKSÜZ'Ü SERBEST BIRAKTILAR"


Her darbe kendi hukukunu yaratır. 20 temmuz 2016 sivil darbesi kendi hukukunu yarattı ve öyle devam ediyor. Meclis'te bir komisyon kuruldu. O komisyonu engellediler. Gelip ifade vermesi gereken kişileri komisyona davet etmediler. Adil Öksüz'ü serbest bıraktılar. Cep telefonuyla serbest bıraktılar. Takip de etmediler. Dürüst savcıları görevden aldılar. 1 milyon aileyi mağdur ettiler. Ya darbeyi yapanı yakala. Askeri öğrencilerin ne günahı var? Dayısı olanlar parası olanlar dışarıda. Hele bir kayınpederin iyyise damat olarak her yere gideriz. 20 Temmuz'dan sonra yaratılan iklim nedeniyle hakimler adalet dağıtamaz hale geldiler.


"DEVLETİN SIRLARINI TERÖRE VEREN VATAN HAİNİDİR"


Parlamentoda da işlevsiz bırakıldı. Kanun Hükmünde Kararname ile istediklerini yapıyorlar. Tek adam rejimi öyle bir yetkiye sahip oldu ki ben istediğimi yaparım diyor. Belediye Başkanlarını görevden alıyorsun? 'Ben alırım size ne' diyor. Referandum önce 'tek adam rejimi ülkeye felaket getirir' diyordum. Onlar da 'sen yalan söylüyorsun' diyorlardı. Şimdi söylediğimin her noktası virgülü doğru çıktı. Tek adamı kandırırsanız ülkeyi felakete götürürsünüz. Trump kandırdı,PKK kandırdı, Esad kandırdı, Obama kandırdı, FETÖ kandırdı. Herkesin kandırdığı adamın ülkeye faydası olur mu? Her gece sarayda başka odada yatıyor. Niye korkuyorsun? Çık git kahvede otur çiftçiyle sohbet et. Devleti yöneten aldatılırsa ne olur? Devletin kozmik odasını teröre teslim eder. Türkiye devletinin bütün sırlarını terör örgütüne teslim eden vatan hainidir. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün sırlarını terör örgütüne açtın bunun hesabını verdin mi? Vereceksin!


"HAİNLER DEVLET YÖNETEMEZ"


Sayın Erdoğan açıklama yapıyor. 'Biz bu şehre ihanet ettik ben de bundan sorumluyum' diyor. Hainler devlet yönetemez. 16/9 kuleleri ihanet kuleleridir. Danıştay kararını hiç kili belediyeler nasıl çalışıyor.

"ŞANTAJLA, BASKIYLA DEVLET YÖNETİLMEZ"


Yüzde 49,5 oy alan Başbakanı görevden aldı. Milli iradeyi hiçe saydı. Milli irade benim diyor. Sonra seçimle gelen belediye başkanlarını istifaya zorluyor. Böyle bir adam Türkiye'de cumhurbaşkanlığı makamını işgal edemez. Bir daha söylüyorum, namus ve şeref kavramını yüreğinde taşımayan insanların o koltukta oturmaya hakları yoktur. Tehditle, şantajla baskıyla devlet yönetilir mi? Ben bunları söyledğim zaman siz belediye başkanını mı koruyorsunuz diyorlar. Biz demokrasiyi koruyoruz.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI


17 ay beklemeyelim seçimler için buyrun gelin seçimleri erken yapalım.17 ay beklemenin bi anlamı yok. CHP olarak söz getir anayasayı değşitirelim seçimleri erkene alalım. Kim milletten kaçıyor kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim seçime bütün gerçekler ortaya çıksın. Sen milletten korkmuyorsan, açıkca sana meydan okuyorum. Gel kardeşim seçimi yapalım.