Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe maratonunda konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe maratonunda konuştu

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe maratonunda konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'a Rıza Sarraf ve 17/25 Aralık operasyonunda yargılanan 4 bakan için çağrıda bulundu, "Gelin bu dosyaları yeniden açalım" dedi. CHP lideri belediyelere yapılan operasyonlara da tepki gösterdi, "Bir belediye başkanının ağzından bir lokma haram lokma inerse yaşatmam!" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de bütçe maratonunda konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a Rıza Sarraf ve 17/25 Aralık operasyonunda yargılanan 4 bakan için çağrıda bulundu, "Gelin bu dosyaları yeniden açalım" dedi. CHP lideri, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Bakanlık tarafından görevden alınmasına da tepki gösterdi, "Bir belediye başkanının ağzından bir lokma haram lokma inerse yaşatmam! Buradan söylüyorum CHP'li vekillere; Benim,dünürümün, çocuklarımın hesaplarının incelenmesi için araştırma önergesi verin. Beş kuruş bulursanız gelip özür dileyeceğim" ifadelerini kullandı.

İşte satır başları...

Belediye denetlendi diye biz karşı mı çıktık? Bizim belediyelerimize gönderiyorsunuz diğerlerine göndermiyorsunuz. Yönetici poizsyonundaki kişi hesap vermek zorundadır.

Daha önce havuz medyasına Ataşehir belediyesiyle ilgili haberler çıktı. Telefon açtım sordum. 'Yalan' dedi. 'O zaman gideceksin suç duyurusunda bulunacaksın' dedim. 'Tamam' dedi. Başkan gitti kendini ihbar etti. 'Soruşturma açılmasına gerek yoktur' diye devletin elemanı karar verdi. AK Partili üyeler Bakana kararından dolayı itiraz etti. Danıştay'a gitti. Danıştay 'Soruşturmaya gerek yoktur' dedi.




"HARAM LOKMA İNERSE YAŞATMAM"


Siz kalkıyorsunuz bununla ilgili belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Bizim itiraz ettiğimiz budur. Arzu eden her milletvekiline bu mahkeme kararlarını verebiliriz. Hiç bir tereddütümüz yok. Açık net söylüyorum; Bir belediye başkanının ağzından bir lokma haram lokma inerse yaşatmam! Buradan söylüyorum CHP'li vekillere; Benim,dünürümün, çocuklarımın hesaplarının incelenmesi için araştırma önergesi verin. Beş kuruş bulursanız gelip özür dileyeceğim. Allah kimseyi döneklerin durumuna düşürmesin.


"RIZA SARRAF ŞARLATAN, RÜŞVETÇİ"


Bizim İran'la ticari ilişkiye hiç itirazımız yok. Rıza Sarraf'a o dönem en büyük sert eleştirileri ben yaptım. Hakkımda en çok dava açan kişilerden birisi Sarraf'tır. Bir sahtekardır. Rıza Sarraf denilen şarlatan, rüşvetçi dönemin 3 bakan ve bir genel müdürünü parayla satın almıştı. Amerika'da görüşülen davadn rahatsızım. Burada temizlenmeli. Bizim hakkımız yok mu? Hukukumuz yok mu? Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum; Gelin bu dosyaları yeniden açalım. Yetmedi Sarraf'ı televizyona çıkarıp arkasına bayrak koydular. O sahtekar kanala A Haber'e söylüyorum. Rıza Sarraf'a şeref madalyası taktılar. Şeref madalyası mı takacaksın yoksa ben senin boynuna hain madalyası mı takacağım?


"GÜLER 'ÖNÜNE YATARIM' DEDİ"


Casusluğun örneğine bakın. 11 Ekim 2013'te Rıza Sarraf telefon ediyor, 'Beni MİT takip ediyor' diyor. Muammer Güler araştırıyor. Arıyor diyor ki "Abicim sen rahat ol bir şey olursa ben önüne yatarım. Senin İçişleri Bakanlığı'nda, MİT'de bir şeyin yok." Şimdi ABD'de bu dava görülüyor. Soru şu: Bu şarlatana devletin görevini kim verdi? Binali Yıldırım'a soramıyorum MİT'i ondan aldılar yukarı verdiler. Sadece bu mu? Kozmik odayı terör örgütüne açtılar. Terör örgütü geldi devletin bütün sırlarını aldı ABD'ye FETÖ terör örgütüne verdi. Hesabını veren olmadı.


"RÜŞVETE FAİZ ÖDEYEN TEK ÜLKEYİZ"


Halkbank'ın avukatı bile dönemim genel müdürünün rüşvet aldığını söyledi. Dünyada rüşvete faiz ödeyen tek ülke biziz. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması lazım. Böyle bir adama şeref madalyası takmak lazım. A Haber'e Sabah gazetesine söyleyelim. Bu sahtekar müdürü bir de Ziraat Bankası'na getirdik.

Rıza Sarraf 150 bin ton buğday ihraç ediyorlar güya. İhraç ettikleri gemi 5 bin ton alıyor. Bunun da soruşturması lazım. Bütün bunlar olurken Sayın Erdoğan'ın ağzından Rıza Sarraf için tek cümle çıkmış değil.