Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu’na ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu’na ziyaret

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu’na ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan partisinin milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, beraberindekilerle MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan yargılandığı dava kapsamında tutuklu bulunan Berberoğlu’nu ziyaret etmek amacıyla Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 saat 30 dakika süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Enis Berberoğlu’nu ziyaret ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Morali iyi ama beni üzen nokta, bir insanın haksız ve hukuksuz bir şekilde uzun süredir tutuklu kalması. Geç gelen adaletin hep sorun olduğunu biliyoruz. Adalet bir an önce tecelli etmeli ve milletvekilleri hapiste olmamalı. Bu bizim en büyük arzumuz. Demokrasinin de bir gereği. Anayasa Mahkemesi’nin de bu yönde verilmiş kararları var. İfade ettiğim gibi morali iyi. İkinci kitabına başlamış durumda. İkinci kitabını yazıyor. Ama sonuçta bir haksızlıkla karşı karşıya. Umarım bütün bunların hepsini atlatmış oluruz."