Gündem CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan partililere 'kavga etmeyin' uyarısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan partililere 'kavga etmeyin' uyarısı

Paylaş
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan partililere 'kavga etmeyin' uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de "Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek" adlı sempozyumuna katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi partisinin belediye başkanları, ilçe başkanları ve milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda, örgüte 2019 seçimlerine dair önemli mesajlar verdiği öğrenilen Kılıçdaroğlunun, partililere "Kavga etmeyin" uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

İzmir'deki bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, özellikle 2019'da yapılacak yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair formülleri masaya yatırdığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimleri kazanamayacağını düşünen başkan adaylarının tereddütlerinin bulunması halinde, yarıştan çekilmesini istediği ileri sürüldü. Seçimlerde yarışacak isimlerin iddialı olmasını istediği öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun yine bazı ilçelerde belediye başkanları ile ilçe başkanlarının sorun yaşadığını söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, örgüte kavga etmemeleri noktasında talimat verdiği öğrenilirken tüm partililerden hedefe kilitlenmelerinin istediği ifade edildi. Kavga edenlerin haklı veya haksız düşünmeden görevi bırakmasını istediği ileri sürülen Kılıçdaroğlu'nun, toplantıda ayrıca şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

"Sorun Türkiye sorunu. Kırgınlıklar kavgalar bir kenara bırakılacak. Bütün dünya bize bakıyor. Türkiye, AK Partiden ibaret değil. Biz önce kendimize güveneceğiz sonra da halka güveneceğiz ve 2019'da başarıya ulaşacağız. Bunun ana aktörü de kadınlar olacak. Şikayetler geliyor. Kadın Kolları, ’Araç bulamıyoruz, ilçe araç vermiyor’ diyor. Buna son verin. Ne gerekiyorsa yapın. İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor. Onun da düşünülmesi gerekiyor. 2019’da Türkiyeyi Mustafa Kemalin istediği çağdaş medeniyet düzeyine getireceğiz."

Kılıçdaroğlu ardından "Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek" adlı sempozyumuna katıldı.

Burada konuşma yapan CHP lideri şunları söyledi:

Bugün mühürsüz seçimin yıldönümü. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz.

Susturulan üniversiteler bilgi üretemezler. Hep söylerim bir ülkeyi geri bıraktırmak mı istiyorsunuz? Eğitim sistemini bozacaksınız. Bugün karşımızadaki tablo budur.

Başka bir gerçeğe daha dikkatinizi çekmek isterim. Bilim insanlarına, yaratıcı beyinlere demokrasisi gelişmiş ülkeler kapılarını sonuna kadar açıyorlar. O zaman hepimizin oturup düşünmesi gereken başka bir gerçek var; Türkiye'de çocuklarımızı eğiteceğiz onlara yetenek kazandıracağız, o çocuklar demokrasisi gelişmiş ülkelere gidecekler.


"ÜLKENİN GELECEĞİNİ ATEŞE ATARSINIZ"


Bizler Aziz Sancar'ı da yetiştirdik Çoban Sülü'ye de yetiştirdik. Onlar eğitimle bir yere geldiler. Bu sınıf atlama süreci köreltiliyor. Eğitim farklı mecralara taşınıyor. Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz. Cumhuriyeti kuranlar eğitim ve öğretmene önem vermiştir.


"ÖĞRETMENLERE 3600 LİRA EK GÖSTERGE GETİRECEĞİZ"


Öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak zorundayız. Zorunlu eğitimin kesinlikle parasız olması lazım. Bir başka amacımız; kesinlikle taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede öğrenci varsa orada öğretmen olmalı.

Öğretmenler emekli olduklarında gelirlerinde yaşam standartlarında müthiş bir düşüş oluyor. Bütün öğretmenlere 3600 ek gösterge getireceğiz.

Okul aile birliklerini yasal statüye kavuşturacağız, müdürle birlikte okulu yönetecekler.

Bugün ekonomide sıkıntı yaşıyoruz. Büyük bir gerginliğimiz var. Her gün yeni şehitler geliyor. Ama ana aktör sorunumuz eğitimdir. Eğitimde bozulma olursa 5., 6. sorunlarımız da olacaktır.