Siyaset CHP lideri 'vaat sözleşmesi' imzalayacak
Paylaş
CHP lideri 'vaat sözleşmesi' imzalayacak

CHP seçmenlerle, partinin vaatlerini garanti altına alan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da imzasını taşıyan sözleşmeler imzalayacak

Seçim çalışmalarını başlatan CHP, il ve ilçe teşkilatlarına “çalmadık kapı bırakmayın” çağrısı yaptı. Yönetim, her seçmen kitlesine ayrı mesaj verilmesini de isterken, seçmenle, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adına hazırlanan sözleşmelerin imzalanması kararı da alındı.

Haberin Devamı

CHP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısından, seçim sürecine ilişkin kararlar çıktı. Seçimlere “CHP varsa halk için var”, “Herkes için CHP”, “Rahat bir nefes almak için hazırız” sloganlarıyla girmeye hazırlanan CHP, kadın ve gençlik kollarından mahalle toplantıları istedi.

GÖNÜLLÜ GENÇLER KAPI KAPI GEZECEK

Partililere dağıtılan “Seçim 2011 Kılavuzu”nda, CHP’nin ekonomi, aile sigortası, eğitim, tarım gibi alanlarda proje ve vaatleri anlatıldı. Gençlik Kolları bünyesinde oluşturulan “Bizim Çocuklar” bünyesindeki gönüllü gençler de kapı kapı gezerek bilgilendirme yapacak ve yardıma ihtiyaçları olanlara yardım edecek.

CHP, seçmenle Genel Başkan adına hazırlanmış sözleşme de imzalayacak. Her seçmene, CHP’nin vaatlerini içeren bir sözleşme verilecek. Sözleşmeler tek tip olmayacak. Öğrenci, emekli, işçi, çiftçi, ev kadını sözleşmesi gibi başlıklardan oluşan sözleşmelerle CHP’nin vaatlerine ilişkin yurttaşa garanti verilecek. Sözleşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzası olacak.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA KULLANILACAK

CHP seçim sürecinde TV’lerde toplam 8 bin 900 kez reklam yayımlayacak. Her ilin stratejik noktalarına CHP’nin ilanları asılacak. 25 milyon kişinin kullandığı Facebook ve Twitter sosyal paylaşım sitelerinden Kılıçdaroğlu ve parti Genel Merkezi’nin yanı sıra her il ve ilçe teşkilatı da sayfa açacak. Bu sayfalar üzerinden yerel bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca, bu sosyal paylaşım ağlarında kadın, işçi, memur gibi farklı alanlardaki kitlelere ayrı ayrı ulaşılması hedeflenecek.

Ayrıca parti içi iletişimi sağlamak için tüm il ve ilçe başkanlarının giriş yapabildiği bir intranet sistemi kuruldu. Sistemle, parti içi haberleşme düzenli sağlanacak, 29 Mart il genel meclisi sonuçları her ilçe teşkilatından görülebilecek. Her il, ilçe başkanı kendi bölgesindeki sandıktaki oy oranını, seçmen listelerini görebilecek.

ADAYLAR 'HALKIN ÇOCUKLARI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’ye milletvekili başvurularında geçen döneme göre 2,5 kat düzeyinde artış olduğunu söyledi. Tekin, örgütün bir kesiminin önseçim istediğini de ifade etti. Seçim sürecinde 81 kentin tümüne gideceklerini belirten Tekin, “Milletvekili adaylarımız bu okulun çocukları olacak. Bu okul 80 yıllık bir okul. Şöhrete ihtiyacımız yok. Kemal Bey şöhret miydi? Halkın iktidarını halkın çocukları ile kuracağız” dedi.

RADİKAL

Haberin Devamı