Siyaset CHP Malatya iddialarını meclise taşıdı
Paylaş
CHP Malatya iddialarını meclise taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Malatya Belediyesi hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Ağyüz, şu soruları yöneltti:

"AKP’li Malatya Belediye Başkanlığınca yasalara aykırı olarak yapılan ranta dayalı imar tadilatı için müfettişlerce düzenlenen ‘Ön İnceleme Raporu’ sonucuna göre neden soruşturma izni onayı vermediniz?

Aynı şekilde seçim bölgem Gaziantep’te çeşitli defalar şikayet edilen imar planında ‘Fıstık Geliştirme Alanı’ olarak bilinen 100 bin metrekarelik arazinin, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığınca alım-satımında aracı olunup, düşük bedelle satışı sağlandıktan sonra, Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara yol açan, imar plan tadilatıyla ticari alana dönüştürülerek büyük rant elde edilen yasalara aykırı imar değişikliği kararına neden soruşturma izni vermediniz?

Haberin Devamı

Yasa dışı büyük rantlar ve şaibelerin yaşandığı, belgelendiği AKP’li belediyeler için bakanlığınız yasal yetkilerini kullanamaz iken, CHP’li Büyükşehir Antalya Belediye Başkanlığı için düzenlenen bir festivalde bir kişi öldü diye alelacele soruşturma izni vermeniz yetki istismarı ve siyasi karşıtlık sonucu değil midir?"