Nedim Şener CHP’nin adayı
HABERİ PAYLAŞ

CHP’nin adayı

Haberin Devamı

“Afrin’de asker çatışırken, şehit olurken siyasidir falan gibi söylemlerin tartışılma zamanları değil. Asker canını almış, görevini almış, görev için çatışıyor. Şehit oluyor, kanını akıtıyor. Böyle konuların gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum.”

26. Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ’un bu sözlerini kim okursa okusun muhatabının muhalefet partileri, özellikle de CHP olduğunu anlar.

Çünkü, “Afrin operasyonunu siyasete alet etmeyin” diye açıklamaların gündeme getiren Kılıçdaroğlu idi. Gelgelelim, hem MHP Genel Başkanı Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, nedense İlker Başbuğ’u ağır biçimde eleştirdiler. Başbuğ da yazılı açıklama yaptı ve “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da konuşma içeriğimle ilgili olarak tam ve doğru bilgilendirilmediğini düşündüğümü belirtmek isterim” dedi. Ben ortada yanlış anlama olduğunu düşünmüyorum.

Nereden çıkarıyorsun diyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatırım. Ne dedi Erdoğan? “Bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?...Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Asıl Afrin harekâtını siyasete alet edenler beyefendinin hareket ettiği tiplerdir. Bunlar siyasete alet ediyor. Esed’in yanına kimler gidiyor bunu onlarla paylaşsın…”

‘Hareket ettiği tipler’

Bu konuşmada en kritik cümle, “Asıl Afrin harekâtını siyasete alet edenler beyefendinin hareket ettiği tiplerdir.”

Erdoğan, İlker Başbuğ’un birileriyle beraber hareket ettiğini iddia ediyor. Kiminle, “Esed’in yanına kimler gidiyor” diyerek CHP’yi işaret ediyor.

Önceki akşam bunları Habertürk televizyonunda katıldığım bir programda dile getirdim ve Erdoğan’ın Başbuğ’u bu şekilde hedef almasının arkasında 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olduğunu söyledim. Çünkü CHP, Başbuğ’u Cumhurbaşkanı adayı gösterebilir.

Belki de Başbuğ’un gönlünden bu geçiyor, CHP lideri Kılıçdaroğlu da böyle düşünüyor olabilir. Kılıçdaroğlu basına kapalı Meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki eleştiriye, “Bu açıklamayı yapmamak bilinçli ve stratejik bir tercih.

Açıklamış olsaydık lime lime ederlerdi.” Bu sözden, Kılıçdaroğlu’nun kafasında bir aday ismi olduğu sonucu çıkar. Peki aday Başbuğ mu?

Bazı CHP’liler “Bunu ilk kez duyuyorum” diyor, CHP Grup Başkanvekili iken Muharrem İnce’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını televizyondan duyduğunu hatırlatırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder