Gündem CHP'nin Danıştay'a gitme kararına Yıldırım'dan jet yanıt

CHP'nin Danıştay'a gitme kararına Yıldırım'dan jet yanıt

Paylaş
CHP'nin Danıştay'a gitme kararına Yıldırım'dan jet yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "YSK işlemi iptali için Danıştay'a gidiyoruz" dedi Başbakan Binali Yıldırım'dan yanıt gecikmedi.

CHP’li Tezcan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay’a dava dilekçesinin bugün verileceği belirterek, şunları kaydetti:

"Mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin YSK işleminin iptali talebiyle bugün Danıştay’da dava açıyoruz. Ayrıca dava sonuna kadar halkoylaması sonuçlarının kesinleştirilmesinin önlenmesi için yürütmeyi durdurma talep ediyoruz. Avukatımız Atilla Kart bugün Danıştay’a dava dilekçesini verdikten sonra saat 16.00’da YSK önünde gerekli açıklamaları yapacaktır. İster hayır ister evet demiş olsun oy kullanan 49 milyon vatandaşımızın hakkını korumak için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz"


BAŞBAKAN: BUNLAR BEYHUDE GAYRETLER


Başbakan Binali Yıldırım'dan YSK'nın mühürsüz oy kararı nedeniyle Danıştay'a gidecek olan CHP'ye jet yanıt geldi.



Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

TERÖRLE MÜCADELE


Çukurca'da maalesef saha taramaları esnasında 2 askerimiz şehit edildi ve karşılığı hemen verildi. Oradaki terör yuvaları darmadağın ediliyor. Bu mücadele devam edecek. Türkiye'nin sınırlarının dışında tehdit var olduğu müddetçe, Türkiye bunların hepsine gereken karşılığı verir. Önemli olan ülkemizin güvenliğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız 16-17 Mayıs gibi yeni Başkan Trump'la kapsamlı bir görüşme yapacak ve ona göre hareket edilecektir. Karar ABD'nin kararı olacaktır.


CHP'NİN YSK'NIN KARARIYLA İLGİLİ DANIŞTAY BAŞVURUSU


Millete gittik kararı millet verdi milletin kararının mahkemelerde şikayetle düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama tabi ki itiraz hakkını sadece CHP değil herkes kullanmak durumundadır. Ama millet sözünü söylemiştir. Yüzde 51.4 vatandaşımız 'Evet,' vermiş. 'Evet' sonucu tecelli etmiştir. Milletin iradesine kararına rıza göstermemek demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını israf etmenin anlamı yoktur. YSK itirazları karar bağlar ve biter. YSK'nın kararı kesindir. İstedikleri yere gidebilirler. Neticede milletin kararının üzerine hiç bir mahkeme bir karar ihdas edemez. Yargı yolu yok karar kesin.


BAYKAL'IN AÇIKLAMASI


Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar böyle bir yol benimsiyorsa bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını sindirmemek anlamına gelir bu da ana muhalefet partisine yakışmaz.


BAYKAL NE DEMİŞTİ?


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandumu futbol maçına benzetmesine ve “1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil, önemli olan maçı kazanmaktır” açıklamasına ilişkin, “Bir dakika Sayın Cumhurbaşkanım, bir dakika; maç bitmedi. Bu tablo, maçın bittiği tablo değildir. Birinci devredeyiz, daha ikinci devre var” demişti.