Siyaset CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ilk kez konuştu
Paylaş
CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ilk kez konuştu

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu, adaylığıyla ilgili ilk kez posta.com.tr'ye konuştu.

POSTA.COM.TR - ÖZEL

Yarın yapılacak İBB Meclisi’ndeki seçimlerde CHP aday olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gösterdi. Ekrem İmamoğlu, 2014 yerel seçimlerinde büyük başarı göstererek, İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Beylikdüzü’nü CHP’ye kazandıran isimdi. Beylikdüzü 2 dönemdir AK Parti’li belediyeler tarafından yönetilmekteydi. Ekrem İmamoğlu son seçimleri yüzde 40’a karşı yüzde 51 oy oranıyla almıştı.

CHP'NİN ADAYI EKREM İMAMOĞLU


39 ilçe arasında AK Parti’den CHP’ye geçen tek ilçe de Beylikdüzü’ydü. Kadir Topbaş’ın istifasının ardından AK Parti’nin adayının Mevlüt Uysal olacağı iddia edilirken, CHP’de kendi adayını gösterdi. O isim olan Ekrem İmamoğlu, adaylığıyla ilgili olarak ilk kez Alev Gürsoy Cimin’e konuştu.


‘ONUR VERİCİ BİR GÖREV’


Birçok belediye meclis üyesi ve sizden daha eski belediye başkanlarına rağmen CHP sizi aday gösterdi. Buna şaşırdınız mı? Böyle bir gelişmeyi bekliyor muydunuz?
Şaşırmak demeyelim. Biz İstanbul’da önemli bir ilçede belediye başkanlığı yapıyoruz. Bu çok önemli bir görev. Konumumuz gereği İstanbul’la alakalı her konuyla ilgimiz var. Sadece ilçemize odaklı görev yapmıyorum. O bakımdan her belediye başkanımızın da böyle düşündüğüne inanıyorum. Bu bağlamda şaşırmıyorum. Ama gerçekten onur verici bir görev. Genel Başkanımızın böyle bir karar alması ve bizi görevlendirmesinde yaptığımız çalışmaların etkisi olabilir. Tüm üyelerin benim üzerimde birleşmesi de açıkçası ayrı bir sorumluluk. Başarılı bir süreç. Hangi işi yaparsak yapalım en iyisini yapma gayreti içinde olmamızı gerektiren bir süreç.

‘KEŞKE BÖYLE GİTMESEYDİ’


Peki İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olma şansınız var mı?
İstemek başarmanın yarısıdır. Herkes kazanmak ister. Bizim için de en hayırlısı olsun. Umarım gizlilik esasına uygun bir oylama yapılır. Herkesin vicdanı ve aklıyla oy vermesine fırsat tanınır. Gönül isterdi ki, seçimle gelen herkes seçimle gitsin. Böyle bir süreci hiç kimse arzu etmez. Yarın seçilmiş dahi olsam, bunu gönlüm arzu etmez. Neticede böyle bir süreç yaşıyoruz. Ama şunu söyleyeyim, İstanbul iyi yönetilmeyi hak eden bir kent. Bu görev bize verildiği takdirde İstanbul için en doğru ve en iyi olanı yapacağız.

Sizi aday göstermeleri 2019 için de ipucu olabilir mi?
Buna şimdiden cevap veremem. İstanbul’da yöneticilik yapan herkesin o iddianın parçası olma zorunluluğu var. Ben kendimi her zaman o iddianın parçası olarak görüyorum.

Haberin Devamı