Siyaset CHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu oldu
Paylaş
CHP'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Selin Sayek Böke'den boşalan Genel Başkan Yardımcılığı'na Aykut Erdoğdu atandı

Selin Sayek Böke, 6 Mayıs'ta CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa ettiğini duyurarak, 'mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmadığını' açıklamıştı. Selin Sayek Böke'nin yerine Aykut Erdoğdu atandı.

SÖZCÜ DE BÜLENT TEZCAN OLMUŞTU


Yine Selin Sayek Böke'den boşalan Parti Sözcüsü görevine de Bülent Tezcan getirilmişti.

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?


Aykut Erdoğdu 28 Ağustos 1972 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Asım ve Seher çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olarak doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlamasının ardından 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi'nde "Kamu Politikaları ve Yönetimi" üzerine yaptı.

1995 yılında Hazine Müsteşarlığı stajer hazine kontrolörlüğüne atandı. Bir süre sonra hazine başkontrolörlüğüne getirildi. 2004 yılında ABD'de çalışmalarda bulundu. 2005 yılında ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden Uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi (Certified Internal Auditor) unvanı aldı. Ayrıca Hazine müsteşarlığındaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görev yaptı. İngilizce ve Almanca bilen Erdoğdu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı ve ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girdi. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon’da partisinin Grup sözcülüğü görevlerini yürüttü. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası oluşturulan CHP Kriz Masası’nın Başkanlığı’na getirildi. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi fakat 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi

Haberin Devamı