Siyaset CHP 'sahte' dedi, imzalar çekildi
Paylaş
CHP 'sahte' dedi, imzalar çekildi

CHP 'sahte' dedi, imzalar çekildi


CHP'nin "sahte" iddiası üzerine AK Partili Suat Kılıç, 50'den fazla AK Partili vekilin Anayasa Değişikliği taslağından imzasını çektiğini açıkladı. İmza sayısı 184'ün altına düştüğü için, teklif yeniden imzaya açıldı. Kılıç, "İsteğimiz artık içeriğin tartışılması. İmzalar tamamlanırsa teklifi bugün Meclis'e sunacağız" dedi.

'KAMERA KARŞISINDA İMZALASINLAR'

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay, Anayasa değişiklik teklifinden bazı AK Partili milletvekillerinin imzalarını geri çekme olayını değerlendirirken, “İmzaların geri çekilmesi yetmez, yeniden TBMM Başkanlığı’na, kameralar önünde en az 184 tane AKP’li milletvekilinin imza ederek, yeniden bir anayasa değişiklik teklifi getirmesi doğru olanıdır” dedi.

CHP Lideri Baykal cumartesi günü yaptığı açıklamada, "teklif bu haliyle ciddi sonuçlar doğurur" demişti.

"SAHTE BELGEYLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIR MI"

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in imzasının yer aldığı iddialarının hatırlatılarak, "AK Parti teklifi geri mi çekmeli?" sorusu üzerine şu yanıtı vermişti:

"AKP’nin aklı başında unsurları, geri çekmemenin ciddi sonuçlar doğuracağını görerek, ’gerekirse onu da yaparız’ demeye başladılar. Ortada meşru bir anayasa değişiklik önerisi TBMM’ye sunulabilmiş değildir. Daha o süreç başlamamıştır, yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Tam bir dağınıklık, şaşkınlık, tutarsızlık içinde hareket etmişlerdir. Bunu örtbas etmeye çalıştılar.

İmza orada duruyor, imza atılmıştır. ’İmza atmadım’ diyor Meclis Başkanı, kim attı o imzayı? Onun imzası, imzayı atmadım derken Anayasa değişikliği için atmadım diyor. Sen, anayasa değişikliği için atmadın da o imzayı anayasa değişikliği için kimler koydu. Senin atmadığını söylediğin imzayla anayasa değişikliği teklifi yapılırsa ne oldu. ’Çizer geçeriz’ diyorlar, hayır çizip geçemezsin. Hazır, blok imzalarla anayasa değişikliği teklifi yapılmaz, grup yapmaz. Oradaki her imza ’evet, ben yukarıda önerilen anayasa değişikliği maddelerinin bu şekilde değiştirilmesi için harekete geçiyorum’ diye imza atar. Değişikliğe karşı olanların bile imzasını koydular. Baştan aşağıya sahte, her şey sahte. Bu ortaya çıktı, sahte belgeyle anayasa değişikliği yapılır mı? Değiştireceklerdir, değiştirmek zorundadırlar. Nasıl ’Amerika’ya gideceksiniz’ dedim Salı günü ve Amerika’ya gidiyor Başbakan, şimdi bunu da değiştireceklerdir. Bunun değişmemesi çok önemli sonuçlar doğurur."

Haberin Devamı