Hakan Çelik CHP Sarıgül'e elini uzatmalı
HABERİ PAYLAŞ

CHP Sarıgül'e elini uzatmalı

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül bence çok doğru bir karar aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına gelmesiyle önemli bir rüzgar yakalayan Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) destekleyeceğini ilan etti.

Sarıgül, çok deneyimli ve akıllı bir siyasetçidir. CHP Gençlik Kolları’nda yetişerek bugünlere geldi. İstanbul’da belediye başkanlığı döneminde toplumun farklı kesimleriyle güçlü bağlar kurdu. Tırnaklarıyla kazıyarak bugünkü seviyesine ulaştı. Bu nedenle “Sarıgül’ü medya şişiriyor” eleştirilerini kabul etmiyorum. Sadece Şişli’de ya da İstanbul’da değil Türkiye’nin her bölgesinde Sarıgül’ün belli bir karşılığı var. Cenazade, düğünde, iyi günde, kötü günde, şu veya bu şekilde insanların yanında varlık gösteriyor.

Haberin Devamı

Son dönemde yapılan anketlerde Sarıgül’ün alabileceği oylar yüzde 5 ila 10’luk bir dilimde ifade ediliyordu. Ben bu oranların CHP’ye destek kararıyla daha büyük bir sinerjiye dönüşüp CHP’nin oylarını sıçratacağına inanıyorum.

Bugün TV’de önceki akşam katıldığım Adem Yavuz Arslan’ın “Temsilciler Meclisi” programında da söyledim. Sarıgül’ün hareketi için “toplum mühendisliği projesi” tanımlaması yanlıştır, haksızlıktır.

Bu nedenle bu aşamadan sonra CHP de eski tartışmaları bir tarafa bırakarak Sarıgül’ü kucaklamalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi muhalefete rağmen kişisel etkisini kullanarak Gürsel Tekin’i yanına çekmeyi başardı. Aynı şeyi Mustafa Sarıgül için de yapabilirse bunun etkisini meydanlarda çok büyük bir heyecanla görür.

Sarıgül’ün eski tartışmaları bir kenara koyarak CHP’yi destekleme kararı kendisi ile parti arasında bir sorun olmadığını, anlaşmazlığın partinin eski lideri Deniz Baykal ile yaşandığını kanıtlıyor.

Sarıgül’ün attığı adımın Masum Türker’in liderliğini yaptığı DSP’yi de benzer yönde bir karar almaya zorlayacağını tahmin ediyorum. Ecevit ekolünü temsil eden Rahşan Ecevit’in CHP ile güç birliği yapmasından sonra DSP’nin dışarıda kalmasını izah etmek zor olur.

AK Parti Saadet flörtü

Şu an için geçerli bir seçenek olmasa da önümüzdeki günlerde Türkiye iyiden iyiye seçim havasına girdiğinde AK Parti çevresinde de ittifak arayışlarının başlayacağını düşünüyorum. Bu arayışların en önemlisi AK Parti ile Saadet Partisi arasında gerçekleşebilir. Söz konusu partilerin temsilcileri bu yakınlaşmaya sıcak bakmasalar bile tabanlarının baskısıyla bu kararı verebilirler. Zira yöntem ve söylem farklılıkları bir kenara bırakılacak olursa AK Parti ve Saadet Partisi’nin ortak hareket etmesi o kadar da imkansız değil. Son dönemde yaşanan Gazze krizi her iki partinin de taraftarları arasında bir iletişim yarışı şeklinde geçmişti.

Haberin Devamı

Akılcı bir lider olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’den olumlu sinyaller alması halinde bu konuda önyargısız hareket edeceğini düşünüyorum.

Bugün saat 15.00’ten itibaren Bugün TV’de haber yayınına katılacağım. Hem güncel gelişmeleri hem de medyanın terörle mücadele sürecinde nasıl bir sorumluluğu olacağını konuşacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder