Gündem CHP seçim otobüsüne saldırı

CHP seçim otobüsüne saldırı

Paylaş
CHP seçim otobüsüne saldırı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yapacağı geziyi duyurmak amacıyla parti genel merkezinden gönderilen seçim otobüsüne, İzmit kent merkezinde saldırı yapıldı

19 Mart Cumartesi günü Gebze’de yapacağı ’Taşeronlaştırmaya dur’ mitingi için CHP Genel Merkezi’nden İzmit’e gönderilen Hasan Er yönetimindeki 06 CHP 22 plakalı parti otobüsü Çınarlı Camii mevkiindeyken, kimliği belirsiz kişiler tarafından aracın yan camına bir cisim atıldı.

Haberin Devamı

İlk anda pompalı tüfekle ateş ediliyor sanan partililer, biranda paniğe kapıldı. Sürücü Er, otobüsü yol kenarına çekerek 155 Polis’i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Terörle Mücadele ile Asayiş Sube ekiplerine bağlı çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yapılan incelemede otobüsün yan camına taş veya sivri bir cisim atıldığı anlaşıldı. Otobüste bulunan il yöneticisi Asude Özkan, il yöneticisi Fethi Güven’in eşi Sema Güven ve il disiplin kurulu üyesi Hüseyin Okur, herhangi bir yara almadı.

Otobüs şöförü Hasan Er, "Büyük bir patlama sesi duydum. Hemen otobüsü sağa çektim. 155’i arayarak yardım istedim Otobüs içersinde biranda panik yaşandı. İlk anda polisler bana yerde iki adet saçma olduğunu söyledi. Yaralanan olmadı" dedi.

Haberin Devamı

CHP İl Sekreteri Cihat Altınyuva ise partililerin ilk önce pompalı tüfekle ateş edildiğini zannettiğini, fakat daha sonra da sert bir cismin cama fırlatıldığını söyledi. Polis zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

(DHA)