Siyaset CHP: Suikast değil, Berlusconi taktiği
Paylaş
CHP: Suikast değil, Berlusconi taktiği

CHP: Suikast değil, Berlusconi taktiği

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarına CHP farklı bir yorum getirdi.

Haberin Devamı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuşan Genel Başkan Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarıyla ilgili olarak, olayın seyrine bakıldığında "pek çok inanılması güç nokta" olduğunun görüldüğünü ileri sürdü.

"Bir sokağın adını bile aklında tutamayan, kağıda yazanlar, polisi görünce kağıdı yutmaya çalışanlar nasıl suikast yapacaklar? Bu çok inandırıcı değil" diyen Baykal, olayın hızla aydınlatılması gerektiğini söyledi. Baykal, "Ortada ciddi deliller olmadan Türkiye’de sürekli ona buna suikast varmış gibi bir manzara yaratılmasından başta iktidar olmak üzere herkesin kaçınması gerektiğini" savunarak, "Hükümette Berlusconi sendromu var. Kendisi son yumruk olayıyla yedi puan kazanmış ülkesinde. Bizim hükümet suikast gibi sansasyonel haberlerle puan toplamaya çalışıyor. Sorumlu ve ciddi yönetici suikast girişimi varsa delilleriyle gereğini yapar. Bütün Türkiye dedikodu konuşuyor. Sokağın adını bile aklında tutamayan insanlar nasıl suikast yaparlar?" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ŞAHİN MENGÜ'DEN DE BENZER SÖZLER

Benzer değerlendirme, dün CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü tarafından da yapılmıştı. Mengü şunları söylemişti:

"İddialar safsata, çok net. Sayın Bülent Arınç’ın hakkındaki suikast iddialarıyla ilgili, bunun ipe sapa gelir tarafı yok. Siz bu iki tane subayı alacaksınız, sonra savcı tahliye edecek. Demek ki en ufak bir şüphe dahi yok. Anladığım kadarıyla Berlusconi’nin suratına yumruk atılmasından sonra Berlusconi’nin puanlarının 7 puan yükselmesi, AKP’lileri böyle bir davranışa sürükledi. Benim duyduğum kadarıyla da basına haberi sızdıran galiba Sayın Arınç’ın yakın çevresi."

Kılıçdaroğlu: Suikast mizah konusu