Siyaset CHP tabanından Baykal'a destek
Paylaş
CHP tabanından Baykal'a destek

CHP İl örgütlerinde istifa şoku yaşanırken, Baykal'ı kurultay'da göreve çağırma hazırlıkları başladı

‘Kongrede Baykal'ı genel başkan olarak göreve çağırıyoruz’

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasının kendilerini üzüntüye boğduğunu belirterek, “33'üncü olağan kurultayımıza Deniz Baykal'ı tekrar Genel Başkan olarak göreve çağırmaktayız. CHP iktidarına giden yolu kimse tıkayamaz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifasını açıklamasının ardından CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, parti binasında bir açıklama yaptı. İstifa kararının kendilerini üzdüğünü belirten Değer, yapılan saldırlar neticesinde Baykal’ın dik ve onurlu bir duruş sergilediğini belirtti. Değer, şunları söyledi:
“Kirli ve vahşi bir komplo kurularak partimize ve genel başkanımıza yapılan bu tezgah ve saldırıları yapanları nefretle kınıyoruz. Bu saldırıları gerçekleştirenler, kendi tuzaklarında boğulacaklardır. Sayın genel başkanımız kendisine ve partimize yönelik bu ahlaksız komplo nedeni ile istifa etmiştir. Başkanımızın onurlu mücadelesinde kendisinin arkasında ve destekçiyiz. Yapılan komplo partimizin ilerlemesinin önünü kesmek için yapılmış bir komplodur. Fakat bu saldırılar bizleri gülendirecektir. 33’üncü olağan kurultayımıza başkanımız Deniz Baykal’ı tekrar Genel Başkan olarak göreve çağırmaktayız. CHP iktidarına giden yolu kimse tıkayamaz.”

Öztürk: Baykal, istifa kararını gözden geçirmeli

KADIKÖY Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifa kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.
İstifanın kendilerinin hiç beklemediği bir karar olduğunu belirten Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye'de son zamanlarda gelişen olaylara baktığımızda Türkiye de insan haklarının kişi mahrumiyetinin, ev mahrumiyetinin kalmadığını görüyoruz. Deniz Bey ile ilgili komplonun Türkiye için hayati sayılacak bir dönemde çıkarılmış olmasının da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Herkesin bunu çok iyi tahlil etmesi ve buna göre değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Birkaç gündür değerlendirme yapıyoruz, vardığımız sonuç şu. Sayın Deniz Baykal Türkiye'de deneyimli ve bugün demokrasinin insan haklarının Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olan geriye kalmış en önemli tek kurumun genel başkanı ve omurgasıdır. Bu omurgayı buradan söktüğünüz zaman Türkiye deki birçok olayı tasvip edebilirsiniz. Türkiye için baktığımızda da CHP’siz bir Türkiye ve Baykal gibi deneyimli Genel Başkansız bir CHP düşünemiyorum doğrusu. Bu bakımdan önümüzdeki günler içinde partililer, üzerine düşen görevi yapacaklar ama Sayın Genel Başkan’ın bu kararını da Türkiye için değerlendirmesi ve CHP’nin yol haritasını örgütle birlikte belirlemesini istiyorum. Önümüzdeki günlerde tüm siyasi arkadaşlarımızla bir araya gelip bu konuda yapacağımız yolu kamuoyuna bir basın bildirisi ile açıklamayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

‘Genel Başkanımızı kimseye harcatmayacağız’
CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, Genel Başkan Deniz Baykal’ın istifasının tüm partilileri derinden üzdüğünü söyledi. Özdemir, “Genel Başkanımızı kimseye harcatmayacağız. CHP örgütleri olarak desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını değerlendiren İl Başkanı Enver Özdemir, “Genel Başkanımızın bu davranışı tüm siyasilerin öncelikli davranışlarına örnek olabilecek bir asalet örneğidir. Bir genel başkan gerektiğinde kendine yakışan, sorumluluğu yüksek, parti için kendini feda edebilecek durumda olmalıdır. Yıllardır CHP ve onun Genel Başkanı'na karşı girişilen yok etme planlarının en haince ve en ahlaksızca olanı ile karşı karşı karşıyayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise kurultay öncesi, Deniz Baykal’ın ikna edilememesi durumunda partisinin genel başkan adayları çıkaracak güçte olduğunu vurguladı. Kulkuloğlu, CHP’nin 90 yıllık tarihinde bu tür tuzakları çok gördüğünü ve atlattığını, Baykal’a inançlarının tam olduğunu vurguladı. Şevki Kulkuloğlu, “Biz Genel Başkanımıza erdemli ve örnek davranışı nedeniyle şükran borçluyuz. İstifasıyla Türkiye’nin ve CHP’nin önünü açmıştır. Genel Başkanımız, elinde bilgi ve belge olmadan konuşmaz. İktidar bunun altından nasıl kalkacak merak ediyorum. Açıkca söylüyorum; Ak Parti ve onun karanlık zihniyetiyle mücadele asıl şimdi başlıyor. Ak Partililer için uykusuz ve korkulu geceler bundan sonra başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir'de hüzün hakim

Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklaması, CHP İzmir örgütünde deprem etkisi yarattı. İstifa haberini duyan CHP'liler, büyük bir hüzün içerisnde soluğu partinin İl Başkanlığı'nda aldı. Milletvekilleri, belediye başkanları, Baykal'ın ‘onur istifasında bulunduğunu’ belirtti. Konuyla ilgili görüşler şöyle:

Bülent Baratalı (CHP İzmir Milletvekili): Genel Başkanımız onur istifasını yaptı. Sıra bu onursuz duruma meydan verenlerdedir. Ufacık bir şeref, onur kırıntıları varsa gereğini yapsınlar. Genel Başkanımızın istifasını kurultay değerlendirecektir. Başta partimizin Türkiye'nin Baykal'a ihtiyacı vardır. İhtiyaç olunduğu bir dönemde kendisi tekrar partinin başına gelecektir.

Ahmet Ersin (CHP İzmir Milletvekili): Genel Başkanımızın siyasi yolla bitiremedikleri için bu komployu kurdular. Bu işin içersinde devletin kurumları ve iktidardan nemalananların olduğunu düşünüyorum. Üzgünüz, Türkiye'de artık her şeyin çivisi çıktı. Kimsenin özel yaşamı güvende değil. Pis bir düzen içersindeyiz. İnsanlar takip ediliyor, nerde ne yaptılarsa araştırılıyorlar. Kurultayın öncesi bu süreci değerlendireceğiz. Tüm İllerimizin İl Başkanları Genel Başkanı'mızın tekrar göreve gelmesini istiyor.

Abdürrezzak Erten (CHP İzmir Milletvekili): Genel Başkanımızın istifa etmesi çok büyük bir kayıp hayatını sosyal demokrasiye adamış bir insanın bu şekilde harekete maruz kalması çok yanlış komplo yaptılar. İstifa etmesini doğru bulmuyorum.

Canan Arıtman (CHP İzmir Milletvekili): Şu an çok üzgünüm. Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı sadece kendisine ve partimize yapılmamıştır. Laik Türkiye Cumhuriyetine yapılmıştır. Her ne olursa olsun sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Örgütümüz Genel Başkanımızın tekrar görevde kalmasını istiyor. Biz Genel Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız.

Rıfat Nalbantoğlu (CHP İzmir eski İl Başkanı) Bu bir komplodur. Bu komplo içinden hep birlikte çıkacağız. Bu saldırıyla mücadele etme her CHP'linin görevidir. Hepimiz bu göreve hazırız, kesinlikle teslim olmayacağız. Bugün hem partimizin hem de Türkiye'nin Deniz Baykal'a ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç her geçen gün daha fazlada artmaktadır. Bizleri çok üzen partimize karşı yapılan saldırıların bu durumla sonuçlanması üzücü bir gelişme. Partimiz genel başkanımıza ihtiyacı vardır. Tüm ülkenin partililerin Deniz Baykal'a ihtiyacı var ve bu ihtiyaç henüz ortadan kalkmamıştır.

DHA