Gündem CHP Tertip Komitesinden 12 maddelik 'yürüyüş genelgesi'

CHP Tertip Komitesinden 12 maddelik 'yürüyüş genelgesi'

Paylaş
CHP Tertip Komitesinden 12 maddelik 'yürüyüş genelgesi'

CHP Tertip Komitesince, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşte uyulacak kurallara ilişkin 12 maddelik genelge hazırlandı.

CHP Tertip Komitesince, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşte uyulacak kurallara ilişkin 12 maddelik genelge hazırlandı.

''Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları'' başlığıyla yayınlanan genelgede, dünyanın gözü ve kulağının yürüyüşün üzerinde olduğu belirtilerek, yürüyüş boyunca yaşanan tecrübelerden yola çıkılarak bazı temel kuralların oluşturulduğu kaydedildi.

Yürüyüşe katılanlarla paylaşılan 12 maddelik genelgede, yürüyüşte uyulması gereken kurallar şöyle sıralandı:

"- Güvenliğinin sağlanabilmesi ve yürüyüşünü tamamlamasını engelleyecek bir kazaya uğramaması için Genel Başkan en önde yürüyecek.

- Hiçbir kişi ve kurumun Genel Başkanın önünde yürümesine izin verilmeyecek.

- Genel Başkana sadece uğradıkları adaletsizliklerin sembol isimleri, temsil ettikleri kitlelerin seçilmiş başkanları, toplumsal kanaat önderleri ve katılımları ile yürüyüşümüze güç verecek kişiler geçici süreyle eşlik edecek. Belirtilenler dışında hiç kimsenin kortej düzenini bozacak şekilde Genel Başkan ile yürümesine izin verilmeyecek.

- Bu yürüyüş boyunca uzaktan çekilen resimler ve önceden izin alınan istisnai haller haricinde Genel Başkan ile özel resim çekilme talepleri karşılanmayacak.

- Konaklama alanlarının girişinde emniyet görevlilerince (polis, jandarma) bütün katılımcıların üstü ve çantaları aranacak, arama yapılmadan hiç kimsenin alana girmesine izin verilmeyecek.

- Yürüyüş sırasında trafik akışının korunması çok önemlidir. Yürüyüşe katılanların araçlarını, yürüyüşü engelleyecek şekilde yol kenarına park etmemesi gerekmektir.

- Trafik akışının sağlanması için yol genişliğine göre en fazla altı kişi aynı sırada yürüyecek, trafiğin aktığı şerit işgal edilmeyecek.

- Yürüyüş boyunca güvenliğimizi sağlayan polisimizin ve jandarmamızın tüm uyarı ve ikazlarına uyulacak.

- Yürüyüş sırasında yürüyüşümüzü taciz etmek isteyen provokatörlerle karşılaşıldığında asla karşılık verilmeyecek. Bu tahrik ve tacizlere karşı sadece 'Hak, Hukuk, Adalet' sloganı ile yanıt verilecek. Bu tahriklere karşılık vermek, bu yürüyüşe zarar vereceğinden bu duruma asla müsaade edilmeyecek.

- Yürüyüş sırasında sadece Türk bayrağı ve 'Adalet' yazılı pankart ve dövizler kullanılacak. Hiçbir partinin, kurumun veya grubun bayrak, flama veya dövizinin açılmasına izin verilmeyecek.

- Bu yürüyüşün sloganı 'Hak, Hukuk, Adalet'tir. Bu slogan dışında hiçbir slogan atılmayacak.

- Yürüyüş ve konaklama alanlarında alkollü içki tüketimi kesinlikle yasak."

"Güvenliğimizin sağlanması, trafik akışının korunması, sağlık ve hijyen ihtiyaçlarımızın karşılanması ve en önemlisi yürüyüşümüzün saygınlığına gölge düşmemesi ve başarıya ulaşması için bu kurallara uymanız ve uyulmasını sağlamanız çok önemlidir." ifadelerinin de yer aldığı genelgede, yürüyüşe katılan herkese yürekten teşekkür edildi.

Genelge doğrultusunda CHP milletvekilleri de yürüyüş kortejini kontrol ederek, provokasyonlara karşı partilileri uyarıyor.