Siyaset CHP ve MHP'den Gül'e alkış yok
Paylaş
CHP ve MHP'den Gül'e alkış yok

CHP ve MHP'den Gül'e alkış yok

Cumhurbaşkanı Gül’ün TBMM Genel Kurulu’na girişinde AK Parti, MHP ve BDP’liler ayağa kalktı. Gül’ü sadece Ak Partililer ve BDP’liler alkışladı. CHP’liler ise ne ayağa kalktı ne de alkışladı.

Haberin Devamı

- Gül’ün su içmek için önündeki sehpaya uzandığı sırada tereddüt geçirdiği gözlendi. Gül, üzeri kapakla kapatılmış kristal bardaktaki suyu değil kapağı kapalı pet şişedeki suyu tercih etti.

- Amerika Başkanı Obama’nın konuşması dışında Meclis’teki 23 Nisan törenlerine katılmayan Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, geleneği bu yıl da bozmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un aynı saatte şehit çocukları ile biraraya geldiği duyuruldu.

- CHP, MHP ve BDP milletvekillerinin neredeyse tam kadro katıldığı toplantıda iktidar milletvekilerinin sıraları yarı yarıya boş kaldı.

- Baykal’ın darbeler için söylediği “Yapanların utancıdır” ifadesi ile 1 Mart Tezkeresi’ne ilişkin sözleri Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan başta olmak üzere AK Parti milletvekilleri tarafından da alkışlandı.

Haberin Devamı

- Bahçeli’nin konuşmasını bitirdiği fark edilemeyince bir süre sessizlik yaşandı. Bahçeli, arkasını dönüp Başkanlık Divanı’nı ve hükümet sıralarını selamlayınca başta Erdoğan olmak üzere AK Parti, CHP ve MHP sıralarından alkış yükseldi. BDP’liler ise alkışlamadı. Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı da alkışladı.