Siyaset CHP yeni Kürt raporu hazırlayacak
Paylaş
CHP yeni Kürt raporu hazırlayacak

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer Van'da yaptığı açıklamada, bölgenin herkes tarafından bilinen Kürt sorunun bilincinde olduklarını ve yeni bir Kürt sorunu rapor hazırlanacağını söyledi

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Zonguldak Milletvekili Ali Rıza Göktürk, Antalya Milletvekili Atilla Emek, CHP Parti Meclisi Üyesi Osman Güdü incelemelerde bulunmak üzere Van’a geldi. Parti il merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan milletvekilleri, doğu illerinde incelemelerde bulunup sorunları belirleyip genel merkeze aktarcaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Parti binasında açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, gittikleri yerlerde çok iyi karşılandıklarını belirterek, “AKP diyor ya ‘Siz Sivas’tan öteye gidemezsiniz’ diye. Biz İran sınırına kadar gittik. Bu gezilerimiz devam edecek. Bir kereyle kalmayacak. Sorunları yerinde tespit edeceğiz” diye konuştu. Bölgede herkes tarafından bilinen Kürt sorununun bilincinde olduklarını vurgulayan Özer şunları söyledi:

“CHP’nin ilk merkez yönetim kurulu toplantısında, bizim 1989 yılında hazırladığımız bir rapor vardı. Bu raporun güncelleştirilmesi konusunda, ilk toplantıda ilk gündem maddemiz bu konudaydı. Onun içinde bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon ilk çalışmasını Güneydoğu'da yaptı. Aradan 21 yıl geçti bunu yeniden günün şartlarına göre, bölgenin durumuna göre, buradaki insanların görüş ve isteklerine göre yeniden düzenlenmesi gerekir diye düşündük.

Haberin Devamı

Bu hemen hazırlanıp kamuoyuna sunulacak bir çalışma değil. Biraz uzun soluklu bir çalışma olacak. Çok hata yapmadan çok dikkatli hazırlayacağımız bir çalışma olacak.” BDP’nin demokratik özerklik ile ilgili önerisine de değinen Özer, “O BDP’nin kendi görüşüdür. O konuyla ilgili CHP önemli çalışmalar yapıyor. Bizim de Kürt sorunu ile ilgili parti olarak görüşümüz olacaktır. 1989 yılında nasıl cesaretle bir rapor ortaya attıysak, nasıl ki o zaman yargılanma pahasına biz bu raporun arkasında olduk. Yine aynı şekilde cesaretle bu konunun üzerine gideceğiz” diye konuştu.

CHP Van İl Başkanı Halil Kartal da, 24 Ağustos 2010 günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van’da mitinge katılacağını duyurdu. CHP Milletvekillerinin basın toplantısı, partilerine yeni katılanlara rozet takılmasıyla son buldu.

Gülay ÖZEK/DHA