Siyaset CHP, yolsuzluk kasetini Başbakan'a verecek
Paylaş
CHP, yolsuzluk kasetini Başbakan'a verecek

CHP Milletvekili Atilla Kart, Ordu Aybastı'da yolsuzluk yapıldığına dair ellerinde bazı kaset ve belgeler bulunduğunu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı

Kart, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Ordu’da Batum ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ile parti çalışması yaptıkları sırada yolsuzluk iddiasına ilişkin kaset ve belgelerin ellerine geçtiğini söyledi.

Söyleyeceklerinin basın toplantısına katılmayan Yalçınkaya’nın da görüş ve düşüncelerini içerdiğini kaydeden Kart, ellerindeki kasette Aybastı’da "milletvekili, belediye başkanı ve işadamı" arasında para alışverişi içeren görüntülerin yer aldığını belirtti.

Ordu’da yerel basında dolaylı olarak dillendirilen olayın üzerine hiç kimsenin gitmediğini, idari ve adli mercilerin harekete geçmediğini kaydeden Kart, AK Parti Ordu milletvekillerinin tümünü hedef almadıklarını, ancak bu milletvekillerinin olaydan haberdar olduklarının anlaşıldığını savundu.

Kart, "Olayda dahli olmayan AKP milletvekillerinin kendi hukukları adına üstlerine düşen görevi yapmaları gerekir. Bu anlamda olayda dahli olmayan AKP Ordu milletvekillerini göreve davet ediyoruz" dedi.

Ortaya çıkan bulgulara rağmen 6 aydır, milletvekili, işadamı ve belediye başkanı hakkında idari ve adli sürecin neden başlatılmadığını soran Kart, şöyle devam etti: "Olay neden sümenaltı edilmektedir? Belediye başkanı neden hala görevde tutulmaktadır? Açığa alma işlemi neden uygulanmamaktadır? Adli süreç neden başlatılmamaktadır? Milletvekili hakkında süreç neden işletilmemektedir? Varsa TOKİ idaresinin olaydaki dahli nedir? Neden araştırılamamaktadır? TOKİ yönetimi bu olayın neresindedir? Mevzuat olarak böylesine ihtilaflı olan bir yaylanın ihalesi nasıl yapılabilmiştir? Doğa harikası bu yayla çıkar ilişkileri uğruna nasıl katledilir? Bu soruların cevaplarının idari ve adli zeminde araştırılması gerekir. Burada hiç kimseyi mahkum etmiyoruz. Biz yargı mercii değiliz, ama şu bulgulara rağmen devlet, hükümet neden seyreder? Devletin idari ve adli mekanizmaları neden işletilmez? Bunu sorguluyoruz." Mevcut iktidar ile birlikte "rant mekanizması ağının" kurumsal hale geldiğini, bu tür bir iklimin yaratıldığını öne süren Kart, "Bu tablo AKP yönetim anlayışının kaçınılmaz sonucudur" görüşünü dile getirdi.

-"BAŞBAKAN’A DA ULAŞTIRACAĞIZ"-

Haberin Devamı

Kart, bir soru üzerine, Belediye Başkanı ile ilgili İçişleri Bakanlığına, milletvekilini de içerecek şekilde olayın bütünüyle ilgili olarak da Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kart, kaset ve kaseti doğrulayan diğer bulguları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştıracaklarını da kaydetti.

Israrlı sorulara karşın milletvekilinin adını açıklamayan Kart, AK Parti’nin mevcut 5 Ordu milletvekilinden 4’ünün listeye giremediğini belirterek, söz konusu milletvekilinin listeye alınmayanlar arasında olduğunu söylemekle yetindi. Kart, olayda dahli olmayan milletvekillerinin de en az kendileri kadar gayret göstermeleri gerektiğini belirtti.

Batum da titiz bir araştırma yaptıklarını, bir alışveriş meselesi olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, "Amacımız yargısız infaz değil.

Belgeleri veriyoruz. Küçük bir araştırmayla bütün gazeteciler bunun belgelerine rahatlıkla ulaşır" dedi.

Haberin Devamı