Siyaset CHP'de başkanvekilliği için kim şanslı?
Paylaş
CHP'de başkanvekilliği için kim şanslı?

Edinilen kimi bilgiler ve CHP kulislerine yansıyan iddialara göre Sav'a yakın isimlerden birisi olan Yalova milletvekili Muharrem İnce bu dönem CHP Grup Başkanvekili olmayacak

İnce geçen yılki 29 Ekim resepsiyonundan tam bir ay önce, Kılıçdaroğlu’nun talimatına rağmen basının karşısına çıkıp açıklama yaparak bir ay boyunca Kılıçdaroğlu ve CHP’nin tartışılmasına yol açmıştı.

Haberin Devamı

İnce, daha sonra Yalova ölçeğinde eleştirdiğini söylemesine karşın “İçimizdeki İrlandalılar var bunlardan temizlenmeliyiz” şeklindeki açıklaması da geçen hafta dikkat çekmiş, bir TV Programında da “yeni lider doğuyor” tanımlaması için “neden olmasın” yanıtını vermişti.

Mali konulara olan hakimiyeti nedeniyle Akif Hamzaçebi’nin Grup başkanvekilliğini sürdüreceği, hukuki tartışmalar için Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, içtüzük ve usul tartışmaları nedeniyle ise deneyimli siyasetçi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın de diğer 2 grup başkanvekilliğini yapacakları belirtiliyor.

Bu dönem özellikle yaşanması beklenen sert genel kurul oturumları nedeniyle CHP tabanının da çok sevdiği isim olan eski Genel Sekreter, Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in TBMM başkanvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

MİLLİYET