Siyaset CHP'de boykot masada!
Paylaş
CHP'de boykot masada!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Balbay ve Haberal ile ilgili itiraz reddedilirse tüm seçenekler denenecek" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın CHP’den milletvekili seçilmelerinin ardından tahliye taleplerinin reddedilmesine yapılan itiraza dair olumsuz bir sonucu "akıllarına dahi getirmediklerini" belirtirken, "İtiraz reddedilirse tüm seçenekler denenecek" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, parti genel merkezinde gazetecilerle yaptığı sohbette Balbay ve Haberal’ın tahliye taleplerinin reddedilmesini değerlendirdi. Tahliye talebinin reddedilmesi kararına yapılan itirazın sonucunu bekleyeceklerini belirten Tekin, "Olumsuz bir sonucu akılımıza dahi getirmiyoruz. Olmazsa elbette biz arkadaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. İtiraz reddedilirse tüm seçenekler denenecek" dedi.

Tekin, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesinin ardından BDP destekli bağımsızların aldığı Meclis’i boykot kararını da değerlendirirken "O bizi ilgilendirmez, BDP farklı biz farklıyız. BDP kendi çizgisinde nasıl düşünür, düşünmez onların değerlendirmesi. Biz her iki arkadaşımıza sonuna kadar sahip çıkacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

'CHP yemin etmeyebilir' iddiası