Siyaset CHP'de "eylem" kararnamesi
Paylaş
CHP'de "eylem" kararnamesi

CHP'de "eylem" kararnamesi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) parti örgütlerinin genel merkezin izni olmadan hiçbir mitinge, gösteriye, basın açıklamasına ve toplu eyleme katılmamasına karar verdi.
MYK, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında genel merkezde toplandı.
Baykal, toplantıda Muş’un Bulanık İlçesi’ndeki olaylı gösteriyi ve ardındaki yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
"Korktuğumuz olay Bulanık’ta ortaya çıktı" değerlendirmesini yapan Baykal, Türkiye’nin gerilim içinde olduğunu, küçük bir kıvılcımın büyük çatışmalara neden olabildiğini söyledi.
Baykal, "Huzur ve güveni sağlamak iktidarın görev ve sorumluluğundadır. Birileri milleti kutuplara ayırmak istiyor olabilir. İktidar başta olmak üzere herkesi sağduyulu olmaya, huzuru bozacak girişimlerden uzak durmaya davet ediyoruz. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için hükümeti acil önlemler almaya çağırıyoruz. Hükümet özünde yanlış olan, vatandaşları etnik temelde bölmeyi amaçlayan açılımdan bir an önce vazgeçmelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıca MYK, son gelişmeleri göz önüne alarak parti örgütlerinin genel merkezden izin almadan hiçbir mitinge, gösteriye, basın açıklamasına, toplu eyleme katılmamalarına karar verdi. MYK kararı genelge ile örgütlere duyurulacak.