Siyaset CHP'de gerginlik arttı
Paylaş
CHP'de gerginlik arttı

CHP'de gerginlik arttı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun il başkanları toplantısını beklemeden adaylığını açıklaması, parti içinde ayrışmaya neden oldu. Baykal'a 'geri dön' çağrısı yapan MYK, görüşünü açıklayan Önder Sav'ın da istifasını istedi.

Haberin Devamı

Gergin geçen CHP MYK toplantısından Baykal'a "geri dön" çağrısı çıkması bekleniyor. MYK toplantısına katılan Önder Sav, yaşanan tartışma sonrası toplantıyı terk etti.

CHP Merkez Yönetim kurulu üyesi Savcı Sayan, MYK’da tartışma çıktığı iddialarına ilişkin, "MYK’da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi Başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, Genel Sekreter Önder Sav, toplantının başlamasından yaklaşık 1,5 saat sonra toplantıdan ayrıldı ve odasına dönerek kendisini ziyarete gelen bazı il başkanları ile görüştü. Sav’ın ayrılmasından sonra toplantı, bir süre daha devam etti.

Toplantının bitmesinin ardından, MYK Üyesi Savcı Sayan, gazetecilerin toplantıda Genel Sekreter Sav ile aralarında tartışma çıktığı ve Sav’ın toplantıyı bu yüzden terk ettiği şeklinde bilgi aldıklarını ifade ederek, "doğru olup olmadığını sormaları üzerine" Komployu kim yaparsa karşıyız, sorun Kılıçdaroğlu sorunu değil, olayı o kadar küçümsemeyin, MYK’da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Haberin Devamı

MYK'DAN BAYKAL'A 'GERİ DÖN' ÇAĞRISI

MYK adına açıklama yapan Mustafa Özyürek, "Sayın Baykal'ın engin deneyimlerine içinde bulunduğumuz bu süreçte ihtiyaç duyulmaktadır. Baykal, yeniden Genel Başkanlığa getirilmeli. Genel Başkanlık ile ilgili kararını, kurula danışmadan açıklayan Genel Sekreter Önder Sav'ı görevden çekilmeye davet ediyoruz. Bu kararlarda, Önder Sav dışında tüm üyelerin imzası bulunmaktadır." dedi.