Siyaset CHP'de işgalin ardından aday adayları çekildi
Paylaş
CHP'de işgalin ardından aday adayları çekildi

CHP Genel Merkezi'nin Trabzon'da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki gösteren İl Gençlik Kolları üyeleri, parti binasını işgal etti. CHP İl Başkanı Güzide Uzun, gençleri ikna ederek partililerle bir toplantı yaptı. Uzun, ardından il yönetim kurulu ile ilçe başkanlarının istifa ettiğini ve 17 aday adayının çekildiğini duyurdu

CHP’de dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Trabzon’da milletvekilliği seçimi öncesinde kontenjanlı eğilim yoklaması yapılmasına karar verilmesi, büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

İl yönetimi ve ilçe başkanlarının yanı sıra bazı milletvekili aday adaylarının da tepkili olduğu kararın ardından, CHP Gençlik Kolları üyeleri bu sabah partinin il başkanlığı binasını işgal etti.

Parti binasındaki masa ve sandalyelerle merdivene barikat kuran, merdiven boşluklarını ’Örgütün partisine örgüt el koydu’, ’İnancımız demokrasi’, ’İrade gençlikte’, ’Gençlik tarafından işgal edilmiştir’pankartlarıyla donatan gençler, yaptıkları basın bildirisinde ise, "Trabzon’da kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki olarak il başkanlığını işgal etmiş bulunmaktayız.

Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi genç militanları olarak partimizin karar organları tarafından demokratik özgürlükler göz önünde bulundurularak Trabzon’da yapılacak olan milletvekili adayı belirleme yöntemi, ön seçim olarak belirlenene kadar parti binasına hiçbir parti üyesini almayacağız ve bu eylemi sonlandırmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Erdi Çakır ise, "Genel başkan bize Trabzon’da ön seçim olacağının sözünü verene kadar eylemimiz devam edecek. Hatta ilerideki aşamalarda açlık grevine bile gideceğiz" dedi.

TOPLANTININ ARDINDAN KARARLARI DUYURDU

Bu gelişmenin ardından partililer, binanın önünde genel merkezden gelecek kararı beklemeye başladı.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, gençleri ikna ederek öğle saatlerinde partide partililerle bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından Uzun; kendisinin, il yönetim kurulu üyeleri ile ilçe başkanlarının görevlerinden istifa ettiğini ve bu istifalarını noter kanalıyla genel merkezlerine gönderdiklerini açıkladı.

Uzun, 17 aday adayının da adaylıktan çekildiğini ifade ederken, aday adaylarının ön seçimle belirlenmesini talep ettiklerini ancak genel merkezin bunu kabul etmediğini, buna tepki olarak da partideki görevlerinden istifa ettiklerini söyledi.

DHA - İHA