Gündem CHP'de kritik gün! Delegeler imza vermeye başladı

CHP'de kritik gün! Delegeler imza vermeye başladı

Paylaş
CHP'de kritik gün! Delegeler imza vermeye başladı

Seçimden sonra CHP’de başlayan liderlik tartışmasında bugün imza toplanmaya başlandı. Muharrem İnce, 15 gün içinde yeterli imza toplarsa, CHP 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gidecek. İnce’ye yakın isimler, 81 ilde 900 civarında değişim isteyen delege olduğunu ve ilk iki günde gerekli imzanın yarıdan çoğunu toplayacaklarını belirtiyor

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin ardından CHP’de başlayan “liderlik ve değişim” tartışmaları 3 haftayı bulan uzun bir sürecin ardından bugün resmiyet kazanıyor. Bugün resmen imza sürecine başlandı ve 15 günün sonunda nitelikli çoğunluk bulunması durumunda CHP , 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultaya gidecek.

Haberin Devamı

MECLİS'TE AÇIKLANACAK

Muhalifler bugün Meclis’te basın toplantısı düzenleyecek. Yasamayı temsilen bir milletvekili, yerel yönetimleri temsilen bir belediye başkanı, örgütü temsilen birer il ve ilçe başkanı, kadın ve gençlik kollarından birer kişi ile CHP’nin en üst karar alma organı PM’yi temsilen bir kişi açıklama yapacak.

İLK İKİ GÜN TAHMİNİ

İnce’ye yakın isimler, Türkiye genelinde 81 ilde 900 civarında değişim isteyen delegenin bulunduğunu bunların bir kısmının “bekle gör” taktiği izlediğini kaydetti. İnce ekibi, ilk iki günde gerekli imzanın yarıdan çoğunu toplayacakları konusunda hemfikir. Muhaliflerin seçimli kurultayı toplamak için en az 625 imzaya ihtiyacı var. Değişim isteyen ve İnce’ye yakın il ve ilçe örgütleri ise bugünden itibaren noter aracılığıyla imzalarını vermeye başlıyor. Bazı il ve ilçelerde gerek “gövde gösterisi” yapmak için gerekse bir terslik olmaması amacıyla notere toplu olarak gidilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

SAAT İŞLİYOR

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre; Seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için ilk imza ile son imza arasında 15 günlük bir süre sınırlaması buluyor. 15 gün içinde delege sayısının nitelikli çoğunluğuna ulaşan muhaliflerin imzaları Genel Merkez’e iletmesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da en geç 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekiyor

YAŞAR TÜZÜN'DEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TALEBİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün “Olağanüstü kurultay talep ediyoruz, İmzalar toplanmaya başlandı” dedi.

4 SAATTE 100 İMZA

Yaşar Tüzün, noterde imza veren 2 kişinin belgesini göstererek, “Şu saat itibariyle imzaların 100’ü geçtiğini tespit ettik, çok kısa sürede sayının tamamlanacağına inanıyoruz” dedi.

Olağanüstü seçimli kurultay yapılması çağrı metnini CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer okudu. Sokrates’in “Bir şeyler değiştirmek isteyen insan, önce kendinden başlamalıdır” sözüyle metni okumaya başlayan Usluer, “Biz de önce öz eleştiri verelim” dedi, şunları söyledi:

"CUMHURİYETİ LAYIKIYLA SAVUNAMADIK"

Etkili bir muhalefet yapabilmiş olsaydık bugün sizlere bu çağrıyı yapmak zorunda kalmayacaktık. Göz göre göre gelen tek adam rejimine karşı Cumhuriyeti layıkıyla savunamadık. Cumhuriyet mitinglerini, Gezi eylemlerini, referandum kampanyasını ve Adalet Yürüyüşünü iktidar yürüyüşüne dönüştüremedik.

Haberin Devamı

"AYNI YÖNTEMLE FARKLI SONUÇ ALAMIYORUZ"

Yüzü otoriteye, adaletsizliğe, eşitsizliğe dönük bu rejimi değiştirmenin yolu, demokrasiye inanan milyonların desteğini alarak, önümüzdeki yerel seçimlerde partimizi başta büyük şehirler olmak üzere an fazla sayıda yerel yönetimlerde iktidara taşımaktan geçer. İşte bu nedenle tam da şimdi değişim zamanıdır. Bu değişim artık zorunludur ve önce kendi içimizde başlatmalıyız bu değişimi. Çünkü tam 9 seçimdir aynı yöntemleri uygulayarak farklı sonuçlar alınamayacağını yaşayarak gördük.

"KILIÇDAROĞLU SİYASİ ÖMRÜNÜ TAMAMLADI"

9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti, ayak da değişmek zorunda. Hiçbir şey olmamış gibi aynı siyaset anlayışı ile devam edemeyiz.

CHP'Lİ MUHALİFLERDEN DELEGELERE MESAJ

Muhalif CHP'liler delegelere imza için mesaj attı. Gazeteci İsmail Saymaz o mesajı paylaştı:

BÜLENT TEZCAN'DAN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin MYK toplantısı gündemini kamuoyu ile paylaşmak üzere basın toplantısı yaptı. Tezcan, olağanüstü kurultay için tek ihtimalin delegelerin yüzde 51 imzasının olduğunu ifade ederek, 'Kurultay delegelerinin imza toplaması konusunda güçlü bir iradesi yok' dedi.

Haberin Devamı