Siyaset CHP'de kurultay heyecanı
Paylaş
CHP'de kurultay heyecanı

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı yarın toplanacak. Kurultayda bin 250 delege genel başkan ve partinin yetkili kurulları için oy kullanacak

Kurultay’ın ilk gününde genel başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. CHP’nin tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için delegenin yüzde 20’sinin desteği gerekiyor.

Bu görevi yürüten Deniz Baykal, görüntülerinin yer aldığı iddia edilen kaset ve daha sonraki süreçte, 10 Mayıs 2010’da CHP Genel Başkanlığından istifa etmiş, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya kısa süre kala genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, bu göreve seçilmesi durumunda CHP genel başkanlığını üstlenen 7. isim olacak. Deniz Baykal’ın kurultaya katılması beklenmezken açılış konuşması istifasından yana bu görevi yürüten Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi tarafından yapılacak.

İKİNCİ GÜNDE MYK VE PM SEÇİLECEK

Kurultay’ın ikinci gününde gerçekleştirilecek seçimlerde ise 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 80 kişiden oluşan Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) üye seçilecek.

CHP’nin 33. Olağan Kurultay’ın da 21 Aralık 2008’de gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultay’da oluşturulan yeni tüzüğün de uygulamaya konulup konulmayacağı karara bağlanacak.

Atatürk Spor Salonu’ndaki kurultaya gazeteciler de yoğun ilgi gösteriyor. Kurultayı izlemek için yurt içinden ve yurt dışından 800’ü aşkın gazeteci akredite oldu.

Kurultay’ın gerçekleştirileceği salonda tribünler delgeler, konuklar ve protokol için ayrılırken, konuşmaların yapılacağı platform önündeki sahada ise gazeteciler için hazırlandı. Gazeteciler için ayrıca bina içinde de bir basın odası oluşturuldu.

Haberin Devamı