Siyaset CHP'de liste sürprizi!
Paylaş
CHP'de liste sürprizi!

Partinin önemli isimleri Önder Sav, Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay, Mehmet Sevigen Yılmaz Ateş, Mustafa Özyürek Onur Öymen ve Berhan Şimşek liste dışı kalırken eski başkan Deniz Baykal'ın listede yer aldığı belirtiliyor

CHP'nin aday listelerini Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum YSK'ya getirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum da partisinin seçimlerdeki adaylarına yönelik listeyi sunmak üzere YSK'ya geldi. Batum'un beraberinde adayların bilgilerini içeren 2 koli evrakı da YSK'ya getirdiği görüldü.

CİHANER VE SAV YOK

CHP'li Batum, İlhan Cihaner, Tuncay Özkan ve Önder Sav'ın listede olmadığını, Mehmet Haberal'ın Zonguldak'tan, Mustafa Balbay'ın ise İzmir'den aday gösterildiğini açıkladı.

Eskişehir'den liste başı olduğunu söyleyen Süheyl Batum, Deniz Baykal'ın Antalya'dan listebaşı olduğunu belirtti. Güzel ve dengeli bir liste yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Batum, ''Dün gece kimse uyumadı, bu liste ile uğraştı. İnşallah bu liste CHP'yi iktidara taşıyacak'' dedi.

CHP'de, Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesine tepki olarak adaylıktan çekildi

Kulislerden sızan bilgilere göre , CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. bölgeden, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise İstanbul 1. Bölgeden milletvekili adayı gösterildi.

Haberin Devamı

Parti genel Başkan Yardımcıları Umut Oran İstanbul 3. bölgeden, Erdoğan Toprak İstanbul 3. bölgeden aday gösterildi.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezai Tanrıkulu İstanbul 2. bölgeden, Çetin Soysal İstanbul 2. bölgeden ve Bülent Seyhan İstanbal 2. bölgeden aday gösterildi. Gazeteci Enver Aysever İstanbul 1. Bölgeden 16. sırada milletvekilli adayı gösterildi.

HABERAL ZONGULDAK'TAN ADAY

Ergenekon soruşturmasının tutuklu isimlerinden Prof Dr. Mehmet Haberal Zonguldak'tan, gazeteci Mustafa Balbay İzmir'den aday gösterildi.

Eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan Ankara 1'inci bölgeden, Eski ATO Başkanı Sinan Aygün Ankara 2. bölgeden, aday gösterildi.

Güldal Mumcu İzmir'den, Faik Öztırak Tekirdağ'dan, Volkan Canalioğlu Trabzon'dan aday gösterildi. Öte yandan gazeteci Ayşe Önel'ın kızı Şafak Pavey'in de isminin listede yer aldığı belirtiliyor.

Mustafa Özyürek, Onur Öymen listede yer almıyorken Kadir Özbek, Tayyibe Gülek liste dışı kaldı.

CİHANER'E SÜRPRİZ

Öte yandan Başsavcı İlhan Cihaner liste dışı kalan isimler arasında yer alırken Parti Parti Meclis Üyesi Enver Aysever'in de istifa ettiği gelen kulis bilgileri arasında.

Haberin Devamı