Siyaset CHP'de 'sahte danışman krizi'
Paylaş
CHP'de 'sahte danışman krizi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kuzey Kıbrıs'a ziyaretinde, 'sahte danışman' krizi yaşandı

Dün akşam adaya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ercan Havalimanı'na indiği andan itibaren yanından hiç ayrılmayan ve herkes tarafından heyette yer aldığı sanılan Osman Acar isimli kişi, skandal bir olayla gündeme geldi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü Erdoğan Gül’ün dikkati sayesinde maskesi düşen Acar'ın bir ay önce de adaya gelip, kendini CHP'nin Kıbrıs danışmanı olarak tanıtarak menfaat sağlamaya çalıştığı belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün beraberinde Hakkı Süha Okay, CHP Kıbrıs kökenli milletvekili Tansel Barış ve koruma müdürü Erdoğan Gülle birlikte THY uçağı ile Kıbrıs'a geldi. Aynı uçakta bulunan ve Ercan Havaalanı'na indiği andan itibaren Osman Acar adlı kişi de CHP heyetinin arasına girdi, hatta VİP'ten CHP heyeti ile birlikte geçti.

Acar, alanda kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'nun yakınından hiç ayrılmadı. Hatta zaman zaman bir görevli gibi CHP Liderinin arkasından yürüyüp çevredekiler tarafından da heyette yer alan misafir muamelesi gördü. Oldukça rahat tavırlar sergileyen Acar'ın zaman zaman Kılıçdaroğlu'na uzatılan çiçeği elinden alarak çekinmeden objektiflere poz verdi. Skandal, bu sabah kahvaltıda Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü Erdoğan Gül’ün dikkati üzerine ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hareketlerinden şüphelendiği Acar’ı soru yağmuruna tutan Gül, sorduğu sorulara yeterli cevap alamayınca gerçek ortaya çıktı. Yapılan araştırmada günler öncesinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarifeli sefer ile adaya geleceği gün ve saati öğrenen Osman Acar, aynı uçakta bussines olarak yer ayarlayıp birlikte adaya uçarken heyettekilerle uçakta sohbet edip arkadaşlık kurdu.

Ayrıca Acar’ın bir ay önce de KKTC’ye geldiği ve ‘CHP’nin Kıbrıs işlerinde danışmanım’ diyerek çevre edinmeye çalıştığı ortaya çıktı. KKTC Meclisi'nde bulunan bazı milletvekilleri ve bakanlarla iletişime geçtiği anlaşılan Acar’ın, “Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. 20 Temmuz'da sizinle birlikte olacak. İsterseniz size görüşme ayarlarım” dediği öğrenildi.

Bu gelişme üzerine Osman acar, apar topar otelden uzaklaştırıldı. Osman Acar'ın otelden ayrılırken bindiği taksinin şöförüne de “Ben Kılıçdaroğlu’nun heyetindeki gazetecilerdenim, ücreti otel ödeyecek” diye taksi parası ödemediği anlaşıldı.

Haberin Devamı