Siyaset CHP'de 'Yeni Sol'dönemi
Paylaş
CHP'de 'Yeni Sol'dönemi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin yeni çizgisini 'Yeni Sol' olarak tanımladı

Ecevit dönemi itirafı

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, partisinin izleyeceği yeni çizgiyi de açıkladı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin İngiltere ve Almanya’daki sosyal demokrat partiler gibi ‘Yeni Sol’ bir çizgi izleyeceğinin mesajını verdi. Kılıçdaroğlu, “Geçmişte Ecevit hükümetinin en büyük zaafı ekonomiyi iyi yönetememesi olmuştur. Devletin hantal yapısına ekonominin tümünü teslim edemezsiniz” dedi.

İngiltere örneği

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Yeni Sol’ çizgiyi de şöyle açıkladı: İngiltere’deki, Almanya’daki sosyal demokrat partiler gibi olacağız. 21. yüzyılda artık özel sektörü reddeden bir anlayışın olmadığını çok iyi biliyoruz. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değildir. Hep örnek veriyorum. Kendi ülkenizde ürettiğiniz otobüsü almıyorsunuz, 42 bin metal işçisini kapının önüne koyuyorsunuz. Bizim milliyetçilik anlayışımızın temelinde bu var: Önce kendi sanayicini, işçini, çiftçini destekleyip, ekonomini bunların üzerine kuracaksınız.

Haberin Devamı

‘Kürt sorununu çözeceğiz’

Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu da üniversitelilerin türban sorununu da CHP iktidarının çözeceğini söyledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Başörtülüler üniversiteye gidebilecekler mi?” sorusuna, “Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz” yanıtını verdi.