Candaş Tolga Işık CHP'den Ankara'ya kadın aday
HABERİ PAYLAŞ

CHP'den Ankara'ya kadın aday

Bunu Konuşalım’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk ettim. Kemal Bey’le program sonrası uzun uzun sohbet ettik.

*

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ser veriyor, sır vermiyor. Partideki kader arkadaşı, sırdaşı Gürsel Tekin’i kırmamak için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Ama edindiğim izlenim o ki Mustafa Sarıgül bir adım önde!

*

“Sarıgül’le bir pazarlık yaptınız mı?” diye sordum. “Kesinlikle hayır” dedi. “Sarıgül’ün istemediği bilinen Bakırköy gibi ilçe belediye başkanlarını tekrar aday yapacak mısınız?” dedim. “Buna ben değil, partinin yetkili kurulları karar verecek. Ama hiçbir ismin ‘Sarıgül istemedi’ diye aday yapılmaması söz konusu değil” dedi.

*

Kılıçdaroğlu’nun ‘partinin yetkili organı’ dediği 5 kişilik bir aday belirleme komitesi... İlk etapta bu komite anketleri, teşkilatlardan gelen geri bildirimleri, kamuoyunda çıkan yorumları değerlendiriyor. Genel Başkan’a rapor ediyor. Bu 5 kişilik heyetten Umut Oran ve Bihlun Tamaylıgil ile sohbet ettim. “Cevabını aradığımız tek soru: Bize seçimi kim kazandırır?

Aday belirleme sürecinde başka bir kriterimiz yok” diyorlar. CHP’nin elinde bulunan yani ‘güçlü’ olduğu İzmir gibi illerde ve Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy gibi ilçelerde iki anket yapılıyor. İlk ankette var olan belediye başkanının oyuna ikincisinde ise CHP’nin oyuna bakılıyor. Başkanın oyu, CHP’nin altında çıkarsa bu yeni bir aday belirlemek gerektiğine işaret ediyor.

*

İstanbul, İzmir demişken CHP’de Ankara için bir hareketlilik var. CHP’nin Ankara’daki muhtemel adayları arasında iki isim ön plana çıkıyor. Birincisi, Muharrem İnce. İnce, iyi bir hatip ve zeki bir siyasetçi. Ancak duyduğum o ki belediyecilik konusunda çok hevesli değil. İşte tam da bu noktada Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının kafasında Ankara için sürpriz bir isim daha var! Kim mi? Ankara milletvekili, iktisatçı ve daha da önemlisi ODTÜ’lü Aylin Nazlıaka. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir kadın aday gösterme konusunda Kılıçdaroğlu çok istekli...

Nazlıaka, hem CHP içinde hem de seçmen kitlesince çok sevilen, desteklenen biri... Muharrem İnce’nin Ankara konusunda vereceği karar şüphesiz önemli. Ancak demedi demeyin: Kılıçdaroğlu’nun Ankara’yı bir kadına emanet etmesi ‘an’ meselesi!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder