Siyaset CHP'den Başbakan'a yanıt
Paylaş
CHP'den Başbakan'a yanıt

"Sayın Başbakanın önerisinin gerçekleşmesi halinde İstanbul'un kalan ormanları, tarım alanları, su kaynakları tehlike altına giecektir"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "İstanbul’a iki şehir" önerisinin gerçekleşmesi halinde "İstanbul’un kalan ormanları, tarım alanları, su kaynaklarının tehlike altına gireceğini" savundu.

Haberin Devamı

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi "İstanbul için iki şehir" derken Başbakan Erdoğan’ın "İstanbul’a iki şehir" dediğini ifade etti.
Kendi önerisinde "İstanbul’a gelen göçü emecek, hatta tersine göçü sağlayacak, İstanbul’u rahatlatacak birisi Trakya’da Saros’ta, diğeri Sakarya Karasu’da olmak üzere iki kent olduğunu" belirten Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Başbakan ise İstanbul içinde iki kentten söz ediyor. Sayın Başbakanın önerisinin gerçekleşmesi halinde İstanbul’un kalan ormanları, tarım alanları, su kaynakları tehlike altına girecektir. Sayın Başbakan bunları söylerken benim maliye memuru olduğumu ve İstanbul’u tanımadığımı, İstanbul’a Fransız olduğumu söylüyor. Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ben de İstanbul Defterdarıydım. Aynı yıllarda İstanbul’da yöneticilik yaptık. Ancak onun yöneticiliği İstanbul’da 1994 yılında başlar. Onun öncesinde, İstanbul’un hangi sorunuyla nasıl ilgileniyordu bilmiyorum. Ben 1986-1990 yılları arasında İstanbul Defterdar Yardımcılığı yaptım. Bu görevim sırasında görev alanımla ilgili olarak İstanbul’un sorunlarını çözmeye, işgalleri önlemeye, kentin harap binalarının tespitini yapıp bunların kente kazandırılması için çalışırken o ne yapıyordu acaba?

Haberin Devamı

Ayrıca Başbakan memur olmayı küçültücü bir iş olarak görüyor. Ben, 80 bin kişilik maliye topluluğunun ve 3 milyonluk kamu personelinin mensubu olmuş olmaktan onur duyarım. Milletin oylarıyla seçilenlerin milleti küçümsemesini de vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum."