Siyaset CHP'den çarpıcı iddia
Paylaş
CHP'den çarpıcı iddia

CHP'den "AK Parti Anayasa teklifi için iki imza listesi verdi. İlkinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de imzası vardı" iddiası geldi

CHP’nin hukukçu Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’dan şok iddia. Okay, Meclise sunulan Anayasa Değişiklik teklifinin hukuken ‘yok hükmünde’ olduğunu iddia etti. Okay, TBMM’ye sunulan Anayasa Değişiklik teklifinin ilkinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de imzası bulunduğunu öne sürerek, bunun bir skandal olduğunu ve ‘yok sayılması’ gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Okay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’e gelen Anayasa Değişiklik teklifinin ilkinde tarafsız olması gereken TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de imzası bulunduğunu söyledi. İkinci teklifte imzanın geri çekilerek başka birinin imzasının konulduğunu belirten Okay, üçüncü teklifte de yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Birkaç kez evrakta değişiklik yapıldığını iddia eden Okay, depo imzalarla, toplama imzalarla anayasa değişiklik teklifi verildiğini söyledi.

Hukuken bu başvurunun yok hükmünde sayılması gerektiğini vurgulayan Okay, “Şimdilik bir tespitte bulundum. TBMM Başkanı ve Anayasa Komisyonu Başkanından gereğini yapmalarını bekliyorum” dedi. Okay, Bunun TBMM’de bir skandal olduğunu belirtirken, TBMM Başkanı ve Anayasa Komisyonu Başkanının bu başvuruyu kabul etmemeleri gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

KUZU: "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Anayasa komisyonu Başkanı AK Partili Burhan kuzu ise iddialarla ilgili olarak “Suç duyurusunda bulunacağım. Sahteciliği yapan kimse bulunsun. CHP’nin iddia ettiği korsan metin. Bizim tek metnimiz var” dedi.