Siyaset CHP'den Çiçek'e yeşil ışık
Paylaş
CHP'den Çiçek'e yeşil ışık

AK Partili Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Cemil Çiçek ile görüşmesi öncesi gazetecilere ''Meclis Başkanlığı için Cemil Çiçek'in ismi öne çıkarsa sorun yok'' dedi.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberi şöyle:

AK Partili Haluk İpek ile Cemil Çiçek şu sıralarda Kılıçdaroğlu ile 4 Temmuz'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili görüşüyor.CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Tutuklu vekillerle ilgili CHP'nin teklifi var mı?'' sorusuna ''Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar'' cevabını verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri ile ilgili CHP'nin kanun teklifi vermekten vazgeçtiği yönündeki sorularına cevap vermek yerine ''Görüşme talebi sayın Haluk İpek ve Cemil Çiçek'ten geldi. Meclis Başkanlığı konusunu görüşeceklerini söylediler. Biz de bu konuya sadık kalmaya çalışacağız'' yanıtını verdi.

VE GÖRÜŞME BAŞLADI

Cemil Çiçek ve Halil İpek, Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere geldiler. Bu arada girişte CHP’nin hukukçularından Sezgin Tanrıkulu ''Tutuklu vekillerle ilgili bir teklif hazırlıyor musunuz?'' sorusuna “Hayır teklif yok” karşılığını verdi. CHP’den görüşmeye, Sezgin Tanrıkulu, Rıza Türmen, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce katılıyor.