Gündem CHP'den 'GAZ'lı intikam

CHP'den 'GAZ'lı intikam

Paylaş
CHP'den 'GAZ'lı intikam

Polis, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ında Anıtkabir'e yürümek isteyenlere biber gazıyla engel olmak istemişti. Yürüyüş sırasında biber gazından etkilenen CHP'li vekiller “Biber gazını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e de tattıracağız” demişti. CHP'liler verdikleri sözü dün İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yerine getirdi

OPERASYON

Haberin Devamı

CHP’li milletvekilleri, toplantı başlamadan önce beraberlerinde getirdikleri biber gazları, gaz maskeleri, acı biber ve limonlarla yerlerini aldı. Bu sırada bazı CHP’li milletvekilleri, gaz maskesi takan diğer milletvekillerine doğru ellerindeki biber gazlarını püskürttü. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da Başkanlık Divanı kürsüsüne doğru biber gazı sıktı. CHP’li Aslanoğlu “Sıktığım biber gazı değil parfümdü. Deodorant şişesinin üzerine ‘biber gazı’ etiketi yapıştırdım. Ben asla insanlara biber gazı sıkamam” dedi. Ancak ancak arka sırada oturan bir CHP’li vekilin AK Partili vekillere gerçek biber gazı sıktığı ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı yapılan yanlışlığı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

HATA OLMUŞ

Arkadaşlar, bir torba içinde gerçek biber gazı ile parfüm olan şişeleri getirmişler. Ancak kutular karışmış. Mevlüt Aslanoğlu, içinde parfüm olan sahte biber gazı şişesini alarak, sıkmış. Ancak arka tarafta, torba içinden yanlışlıkla içinde gerçek biber gazı olan şişeyi de çıkarıp bir kez sıkmışlar. Ancak bunun gerçek olduğunu anlayınca hemen vazgeçmişler.

POSTA