Siyaset CHP'den Kılıçdaroğlu'na cevap
Paylaş
CHP'den Kılıçdaroğlu'na cevap

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, partisinin Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin olarak, “Biz parti olarak bunda alınacak bir husus görmedik” dedi

Özyürek yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun ODTÜ Mezunlar Derneği Sivil Toplum Komitesi'nce düzenlenen, “Muhalefet Ne Kadar Etkin” konulu söyleşideki sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun genel değerlendirmelerde bulunduğunu, özellikle sivil toplum örgütlerinin, sendikaların etkisizleştirilmesine vurgu yaptığını kaydeden Özyürek, toplumun varlıklı kesimiyle, diğer kesimi arasındaki ayrışmaya dikkat çektiğini söyledi.

Özyürek, tüm siyasi partilerin amacının iktidara gelmek olduğunu, ancak oy artışının da önemsenmesi gerektiğini vurguladı. CHP'nin güncel konulara takılmadan başta ekonomi ve sosyal sorunlar olmak üzere her alanda görüşlerini ısrarla kamuoyunu sunduğunu belirten Özyürek, Genel Başkan Deniz Baykal'ın özellikle TBMM'deki grup toplantılarında her hafta ekonomiyi de ısrarla gündeme getirdiğini söyledi.

Mustafa Özyürek, CHP'nin tüm kesimlerin sorunlarına çözüm ürettiğini belirterek, “Biz hem soldan hem sağdan bu iktidara karşı olan herkesten oy almak için çalışıyoruz” diye konuştu.

“EMEĞİ GÖZARDI ETMEDEN YENİ UNSURLAR”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyleşide CHP'nin Mayıs ayında yapılması planlanan kurultayından yenilenerek çıkacağı değerlendirmesinde bulunduğunu ifade eden Özyürek, bunun daha önce de Genel Başkan Baykal tarafından söylendiğini hatırlattı.

Kurultayın CHP'nin seçim programının açıklandığı, hedeflerinin ortaya konduğu bir platforma dönüştürüleceğini anlatan Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu'nca buna yönelik çalışmaların hızlandırılması kararı alındığını bildirdi.

CHP'nin, “Cumhuriyeti kuran parti olduğunu”, temel ilkelerinden taviz vermesinin ve konjonktüre bağlı politikalar geliştirmesinin beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Özyürek, şöyle devam etti:

“Bizim Atatürk ilkelerini sahiplenen, bunun yanında çağdaş, demokratik değerlere sahip çıkan bir çizgimiz var. Bu politikalarımız da temeldir. Ama tabii sürekli değişen ekonomik ve sosyal koşulları da dikkate alıyoruz. Kadro olarak kurultayda, partiye emeği gözardı etmeden daha yeni unsurları da elbette yönetime katacağız. Hem istikarı hem yenilenmeye birlikte götüren bir kurultay yaşayacağız. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini de o anlamda algıladık. Kılıçdaroğlu yönetimin dışında olan bir arkadaşımız değil, grup başkanvekilimiz. İçinde bulunduğu ortamda bazı değerlendirmeler yapmış, biz parti olarak bunda alınacak husus görmedik.”

Özyürek, CHP il teşkilatlarının özverili çalışmalar yaptıklarını da vurgulayarak, “Örgütlerimizin gecekonduları gezdiği bir gerçektir ama daha çok gezmek, seçmenle daha çok ilgilenmek gerektiği de bir gerçektir” dedi.

2

Haberin Devamı