Siyaset CHP'den Meclis'te limonlu protesto
Paylaş
CHP'den Meclis'te limonlu protesto

CHP'li iki milletvekili Tekel işçilerinin yaptığı eylemde yaşanan olayları protesto etmek için Atalay'ın önüne limon bıraktı

Tekel işçileri, Ankara’daki eylemlerinin 3’üncü gününde polisin sert müdahalesiyle karşılaşmıştı. Polisin işçilere yönelik basınçlı su, gaz bombası, biber gazı ve coplu taarruzundan, işçilere destek için gelen milletvekilleri de nasibini almıştı. Polisin gazlı müdahalesi dün TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirdi ve konuyu araştırması için müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

LİMONU MASASINA BIRAKTILAR

Bu sırada, önceki günkü eylemde polisin yüzüne doğrudan biber gazı sıktığı CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve Ergün Aydoğan, Atalay’ın oturduğu bölüme yöneldi. İki milletvekili, biber gazlı müdahale sonrasında gözlerindeki yanmayı engellemek için yüzlerine sürdükleri birer adet limonu protesto amacıyla Atalay’ın önüne bıraktı. Atalay, sessiz ancak anlamlı bu protestoya gülümseyerek karşılık verdi.