Siyaset CHP'den neden 'hayır' neye 'hayır' kitabı
Paylaş
CHP'den neden 'hayır' neye 'hayır' kitabı

CHP'den neden 'hayır' neye 'hayır' kitabı

Referandumda "hayır" kampanyası yürüten CHP, "Neden Hayır" ve "Neye Hayır" adlı kitapçık, broşür ve eli ilanlarını tüm teşkilatlarına gönderdi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ön sözünü yazdığı kitapçıkta, "Söz veriyorum biz iktidara gelince üzerinde hepimizin uzlaştığı yepyeni bir anayasa yapacağız. Bizim anayasamız özgürlükçü, çoğulcu ve her kesimi kucaklayan bir anayasa olacaktır" sözünü verdi.

Haberin Devamı

-AKP’NİN KİTABINA KARŞI CHP’DEN "HAYIR"LI KİTAP-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla CHP’nin "Neden Hayır", "Neye Hayır" kitapçık, broşür ve el ilanlarını tanıtarak, "Oyunuz hayırlı olsun, hayırda hayır vardır diyoruz" dedi.

Referanduma hayır kampanyası çerçevesinde Türkiye’yi karış karış dolaştıklarını, bugüne kadar 31 il ve 110 ilçeyi gezdiklerini vurgulayan Okay, hazırladıkları kitabı şöyle tanıttı:

"Referanduma neden hayır diye 12 Eylül’de yapılacak 12 Eylül anayasasına karşı AKP’nin sivil dikta anayasası nedeniyle 12 soruda neden hayırı bu kitapçıkta anlatıyoruz. Ayrıca neye hayır diye bu broşürde de daha kısa ve yalın anlatımlarla hayırın nedenlerini ifade ediyoruz. Bu kitapçığımızda oyunuz hayırlı olsun diyoruz. Hayırda hayır vardır diyoruz."

Haberin Devamı

-ÖN SÖZ KILIÇDAROĞLU’NDAN-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön sözünü yazdığı kitapçıkta vatandaşlara, "Oyunuz hayırlı olsun" mesajı vererek şöyle dedi:

"Söz veriyorum biz iktidara gelince üzerinde hepimizin uzlaştığı yepyeni bir anayasa yapacağız. Bizim anayasamız özgürlükçü, çoğulcu ve her kesimi kucaklayan bir anayasa olacaktır. Referandum sonuçları açıklandığında hayır oyunuzun göğsünüzde gururla taşıdığınız bir demokrasi madalyasına dönüştüğünü göreceksiniz diyoruz."

-12 SORUDA NEDEN HAYIR-

Kitapçıkta, 12 soruya verilen 12 cevaptan bazıları şöyle:

"Bu değişikliklerle asıl hedeflenen demokrasi midir?

Hayır?

Değiştirilmesi önerilen 26 maddenin tek seferde oylanması ahlaka sığar mı?

Hayır?"

Ayrıca, "Kul hakkı yiyenlerden mutlaka hesap sorulacaktır" denilen broşür ile CHP, vatandaşlara, "hayır" kampanyasına katılması için çağrıda bulunuyor.