Spor CHP'den 'Şener' açıklaması

CHP'den 'Şener' açıklaması

Paylaş
CHP'den 'Şener' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, CHP'nin bordo mavili kulübe yaptığı ziyarete tepki göstermesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı

Sadri Şener'in, kendilerinin Trabzonspor'u ziyaret etmelerini çok arzu ettiğini önceki görüşmelerinde birçok kez söylediğini belirten Oran, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon, sosyal ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Trabzonluları bu zor dönemde biraz olsun dertlerinden uzaklaştıran, en büyük aşkları, sevdaları da Trabzonspor. Ben eski bir futbolcuyum. İlk resmi maçıma Avni Aker'de çıktım. Bu nedenle Trabzon ve Trabzonspor'un benim için çok farklı bir yeri var. Trabzonspor, Anadolu'nun medah-ı iftiharı, Türkiye'nin önemli bir değeri.

>> SADRİ ŞENER NE DEMİŞTİ?


Trabzon'a gidince de elbette Trabzonspor'u ziyaret edeceğiz. Genel Başkanımız, programları dahilinde Rize'ye gittiler. Biz de Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Bolu milletvekilimiz Tanju Özcan ile birlikte Trabzon ve ilçelerinde örgütlerimizle toplantı yapma kararı aldık. Merkez ilçe başkanımız da Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile birlikte Trabzonspor ziyaretimizi programladı. Sadri Bey, "Benim haberim yok" diyor ama, 30 Ekim Salı günü saat 17.00 gibi Sadri Şener'in sekreteri Büşra Hanım'la irtibat kurduk. Trabzon'a ziyarette bulunacağımızın haberini verdik. Sadri Bey orada olacak mı diye sorduk. Büşra Hanım da 10 dakika sonra bize döndü, Sadri Şener'in yapacağımız ziyaret konusunda bilgisi olmadığını, rahatsızlığı sebebiyle de ziyaret sırasında orada olamayacağını ifade etti. Sadri Bey'in 20 gün uçuş yasağı varmış. Geçmiş olsun dedik. Yani kendisini o gün İstanbul'da bilgilendirdik. Asbaşkanın haberi var, sekreterinin haberi var. Kendisine iletildi, teyidini aldık. Ona rağmen bunu söylemesini yadırgadım. Ayrıca Sadri Bey bizim Trabzonspor'u ziyaret etmemizi çok arzu ettiğini önceki görüşmelerimizde birçok kez bana ifade etmiştir. Esasında ziyaretimiz bu istekleri de karşılamaktadır."

Trabzonspor'da gayet güzel bir şekilde ağırlandıklarını vurgulayan Oran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yöneticilerden Trabzonspor'un isteklerini, dileklerini, sorunlarını dinledik. Misafirperverlikleri ve göstermiş oldukları yakın ilgi dolayısıyla da herkese teşekkür ediyorum. Şurasının altını çiziyorum CHP bütün spor kulüplerine eşit uzaklıktadır. Siyaset spora karışmamalı. Spor siyasetten uzak olmalı. Futbolseverlerin rahatça, özgürce ve adil bir ortamda maç izleyebileceği bir dönem yaşamalıyız. Futbolumuz çok kara günler geçirdi, geçiriyor. Bu dönemde herkes sorumlu davranmalı. CHP olarak biz gereken sorumluluğu gösterdik. Hukuka aykırılıkların, adaletsizliklerin, özel yetkili mahkemelerde yaşanan insanlık ayıplarının her zaman karşısında durduk. Bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. CHP hukuktan, özgürlükten, toplumsal barıştan yanadır. Herkesin de bu değerlere uygun davranması gerekir."

SADRİ ŞENER, İDDİALARINI YİNELEDİ


Bu arada, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de yer aldığı CHP heyetinin kulübü ziyaretinin kendisine haber verilmeden planlandığını yineledi. Sadri Şener, "Mahkemelerde, nezaretlerde uğraştık. Nerelere gidip hakkımızı arıyoruz. Ameliyatlı halimle neyin peşindeyim ben? Yöneticim böyle yapacaksa ben niye buradayım?. Bana ihtiyaç yok. Bu şartlar altında mücadelemi nasıl sürdürebilirim? Kılıçdaroğlu, süreç, yargı aşaması sürerken, ’Kupa Fener’in’ diyor. Formalarını alıyor. O partinin milletvekilleri de gelip Trabzonspor’u ziyaret ediyor. Böyle konularda bana danışılmayacaksa, orada durmamızın bir anlamı yok" diye konuştu. Şener, şike sürecinde yaşananları unutturmamak için girişimlerini sürdürdüğünü de hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yöneticilerim sanki bu işi unutturmaya çalışıyor. Ben uğraşıp duruyorum, AİHM’e, CAS’a gidiyorum, avukatlarla toplantılar yapıyor paralar harcıyorum. Niye yapıyorum bunları? Zaten herkesin beklentisi, ’Bu işi böyle kabul edelim, bir şey yapmayalım’. Ama böyle olmayacak."

"HİÇBİR AK PARTİ’Lİ FENERBAHÇE BAŞKANI'NI ZİYARET ETMEDİ"

Şener, şike sürecinde hiçbir AK Parti milletvekili veya bakanının Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret edip, forma almadığını da vurgulayarak, "Siyaset, böyle şeylere dikkat gerektirir. Benim ailem de CHP’liydi. Ama yanlış yaptılar. Kemal Kılıçdaroğlu, Rize’ye giderken kulübe uğramadı. Niye uğramadı? Ama gidip Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan forma aldı" dedi.

Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar’ın istifa edip etmeyeceğiyle ilgili olarak da, "Herkes durum değerlendirmesi yapsın" demekle yetindi.

DHA

Haberin Devamı