Siyaset CHP'li Aylin Nazlıaka partisinden ihraç edildi
Paylaş
CHP'li Aylin Nazlıaka partisinden ihraç edildi

Ankara milletvekli Aylin Nazlıaka, CHP'den ihraç edildi, karar oy çokluğuyla alındı...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, oy çokluğuyla, partiden ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Nazlıaka’nın bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğu oy birliğiyle tespit edilirken ihraç kararının olayla ilgili tanıkların dinlenmesinin ardından verildiği belirtildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun Aylin Nazlıaka’nın CHP’den ihracıyla ilgili basın açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu, Disipline Sevk Edilen Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka ile ilgili yapmış olduğu disiplin soruşturmasında; disipline sevk edilen Sayın Aylin Nazlıaka’nın savunmasını aldıktan ve olayla ilgili tanıkları dinledikten sonra aşağıda belirtilen kararı almıştır:

1-Disipline Sevk Edilen Aylin Nazlıaka’nın, bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığını ve iddianın iftira kapsamında bulunduğunu oy birliği ile tespit etmiştir.

2-Uygulanması gereken ceza yönünden kurul üyeleri Uğur Bayraktutan, Sezgin Kaya, Ali Hikmet Akıllı, Celal Çelik, Turan Aydoğan, Selahattin Emre, Ahmet Zeytunlu’nun Tüzüğün 70/C-c maddesi gereğince kınama cezası verilmesi gerektiği karşı oyuna karşılık; üyeler Saniye Barut, Şehrazat Mercan, Mustafa Serdar Soydan, Gülsüm Filorinalı, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Hüseyin Aydoğdu ve Süleyman BÜLBÜL’ün çoğunluk oyuyla, Tüzüğün 70/A-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Cumhuriyet Halk Partisi’nden kesin olarak ihracına oy çokluğu ile karar verilmiştir."

Haberin Devamı

CHP'den ihraç edilen Nazlıaka'dan ilk açıklama

Bazı Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin önyargılı bir şekilde süreci yönettiklerini savunan Nazlıaka; ‘’Bugün partimin 7'ye karşı 8 oyla vermiş olduğu kararla yuvamdan, partimden ihraç edilmeme yönelik karardan dolayı bazı şeyleri açıklama gereği duydum. Bu gerçekten tartışmalı bir karar, CHP'den bir milletvekilinin ihracı bir oyla farkla belirlenmiştir. Ancak, bu süreçte bazı Yüksek disiplin Kurulu üyelerinin son derece önyargılı olarak süreci yönettiklerine üzülerek şahitlik ettim’’ dedi.

Nazlıaka basın toplantısı yaptı

Nazlıaka, “İlk günkü sözlerimin arkasındayım. Siyasi mücadeleme devam edeceğim” dedi. Kararın haksız olduğunu savunan Nazlıaka, “Ben bu konuyu yargıya taşıyarak partime geri dönmeye çalışacağım. Bu rozet hep yakamda olacak” dedi. Mağduru olduğu olayın suçlusu olduğunu kaydeden Nazlıaka, “Yüreğim yanıyor. Burası benim evim, yuvam; geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bahar DEMİREL/ANKARA, (DHA)