Siyaset CHP'li Başkan BDP'ye geçti
Paylaş
CHP'li Başkan BDP'ye geçti

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Karaağıl beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, 5 belediye meclis üyesiyle birlikte partisinden istifa ederek BDP'ye geçti. DSP'li 2 belediye meclis üyesi de BDP'ye geçti

Karaağıl Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ile Belediye Meclis üyeleri Emin Kıran, Burhan Parin, A. Hikmet Dağ, Kerem Tanrıkulu ve İlhan Güçlü partilerinden istifa ederek BDP'ye geçti.

Haberin Devamı

Ayrıca yine Belediye Meclis üyesi olan Salih Yılmaz ve Sait Parlak da partileri DSP'den istifa ederek BDP'ye geçti.

Katılım nedeniyle düzenlenen törene Muş Bağımsız Milletvekili Demir Çelik, BDP Bulanık İlçe Başkanı Rahmi Çelik, BDP Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ve BDP'li yöneticilerin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan BDP İlçe Başkanı Rahmi Çelik, "yıllardır Kürt halkının özgürlüğüne kavuşmasının önündeki en büyük engelin Kürtlerin birlik ve beraberliğinin olmamasından kaynaklandığını" ifade etti.

Kürtler'in yapmış olduğu ulusal birlik çağrısının yavaş yavaş sonuç verdiğini söyleyen Çelik, bu çağrıya kulak vererek yürütülen özgürlük mücadelesine katılan belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye çağrılan Belediye Başkanı Yılmaz ve 7 meclis üyesine rozetleri takıldı. Milletvekili Demir Çelik, BDP'ye katılanları tebrik etti.