Siyaset CHP'li başkana 'telegöz'
Paylaş
CHP'li başkana 'telegöz'

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki LCD televizyonun içinde, ses ve görüntü kaydeden gizli kamera bulundu

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’nin makam odasındaki LCD televizyonun hoparlör bölümümünde ses ve görüntü kaydeden gizli kamera bulundu. Televizyonun nisan 2009’da alındığını ancak haziranda teslim edildiğini belirten Sedefçi, “Aldığımız şirket sürekli ‘Televizyonlar gümrükte takıldı’ diyerek bizi oyaladı. Televizyon ilk başta iyiydi. Daha sonraki günlerde geç açılmaya başladı. Bir iki dakika beklemeye başladım. Bunun üzerine şüphelendim” dedi.

Haberin Devamı

‘KAN DAVASINA ÇEVİRDİ’

Televizyonu tamire göndermeden önce konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’a anlattığını belirten Sedefçi şöyle devam etti: “Konuyu Yılmaz Ateş’le paylaştıktan sonra, CHP milletvekili Tacidar Seyhan geldi. Birlikte noter çağırdık, yetkili servis ve bir de bilgisayar uzmanı ile birlikte televizyon açıldı. Televizyonun içinde, izlediğim dijital ve karasal yayınları bir merkeze aktaran bir cihaz ile dinleme ve görüntü kaydetmeye yarayan bir cihaz bulduk. Yine de tatmin olmadım ve yine aynı marka, aynı model bir televizyon getirterek onun da içini açtık. İçinden sözünü ettiğim cihazların hiçbiri çıkmadı. Bu televizyon geldiği zaman Emniyet Müdürü Hanefi Avcı idi; beni içeriye tıktıran emniyet müdürü... Bu cihazları onun koydurduğunu düşünüyorum. Bu olayı kan davasına çevirdiğini düşünüyorum. Çünkü mahkeme lehime işliyor ve beraatim istendi. Ama duygusal da davranıyor olabilirim.”

Haberin Devamı

BELEDİYEDE BİR AYDA İKİNCİ VAKA

Hamdi Sedefçi, 2008’de ihaleye fesat karıştırmak suçundan tutuklanmış ve 4 ay hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. Edirne Belediyesi’nde 11 Aralık 2009’da Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi Şefi Ünal Kant’ın odasındaki oda spreyinin içinde de dinleme cihazı bulunmuştu.

DHA