Siyaset CHP'li başkanı polis dinlemiş
Paylaş
CHP'li başkanı polis dinlemiş

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'nin makam odasındaki televizyonun içinde bulunan gizli kamera ve ses kayıt cihazının emniyet tarafından konduğu ortaya çıktı

ÇETEDEN TUTUKLANMIŞTI

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin makam odasındaki televizyonun içinde gizli kamera ve ses kayıt cihazı bulunmuştu. Ses kayıt cihazını polisin yerleştirdiği ortaya çıktı.

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Edirne’de görev yaptığı sırada yürütülen operasyonda Hamdi Sedefçi ‘çete kurmak’tan Mart 2008’de tutuklanmış, Temmuz 2008’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İZLEMEYE DEVAM

Hamdi Sedefçi, 29 Mart 2009’daki yerel seçimde bir kez dapa belediye başkanı seçilmişti. Hamdi Sedefçi hakkında sesli ve görüntülü izleme içeren teknik takip kararının ise, Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Haziran 2009’da verildiği belirtildi.

Hamdi Sedefçi’nin önceki günkü açıklamasında suçlamalar yönelttiği Hanefi Avcı’nın Eskişehir’e tayin edildiği dönemde de, mahkeme kararıyla yürütülen dinleme ve izleme faaliyetlerinin devam ettiği anlaşıldı.

BİR AY ÖNCE BULMUŞ

LCD televizyonun içinde bulunan dinleme cihazı ile kameranın bir ay önce bulunduğu, Hamdi Sedefçi’nin konuyu Edirne Valisi Mustafa Büyük, Cumhuriyet Savcısı Selami Hatipoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ile paylaştığı öne sürüldü.

CHP’li Sedefçi, yasadışı dinlendiği kanaatine varınca da durumu CHP yönetimine iletti. Hamdi Sedefçi daha sonra noter huzurunda tespit yaptırarak suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı