Gündem CHP'li başkanın katili yakalandı

CHP'li başkanın katili yakalandı

Paylaş
CHP'li başkanın katili yakalandı

Adana'nın Seyhan İlçesi Belediye eski Başkanı CHP'li 61 yaşındaki Ahmet Cevdet Yağ'ı silahla öldürüp kaçan Mustafa Coşkun Özçakmak yakalandı

İnşaat mühendisi ve müteahhit 2 çocuk babası Ahmet Cevdet Yağ, 12 Ocak’ta adaşı amcasının oğlunun Akkapı Mezarlığı’ndaki cenaze töreninden sonra aracına bindiği sırada mahalleden komşusu ve aralarında akrabalık ilişkisi de bulunan ’Jilet Coşkun’ lakaplı Mustafa Coşkun Özçakmak tarafından kurşunlandı.

Vücuduna 10 kurşun isabet eden Yağ, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yağ’ın katil zanlısı Özçakmak, 58 gün sonra Akkapı Mahallesi’ndeki evinde yakalandı.

CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

Adana Valisi İlhan Atış, katil zanlısı Özçakmak’ın polisler tarafından, evinde yakalandığını, bu konuda yazılı açıklama yapacaklarını söyledi. Ahmet Cevdet Yağ, 1994 - 99 yılları arasında, Adana’nın en büyük ilçesi olan Seyhan’da ANAP’tan Belediye Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Öte yandan, olayın ardından kaçan zanlı Özçakmak hakkında, Adana 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde de dava açıldı. Özçakmak hakkında ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Özçakmak’ın, 1 adam öldürme, 3 ruhsatsız silah bulundurmak suçundan olmak üzere 4 sabıka kaydı bulunuyor. YE

Yüksel EKER/DHA