Gündem CHP'li Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

CHP'li Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Paylaş
CHP'li Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

CHP'li Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Turunç Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan'ın otomobiline kendisini sollayan araçtan tabancayla 6 el ateş edildi. Başkan Fidan ve yanındaki eşi Mükerrem Fidan, şans eseri yara almadı.

Haberin Devamı

Olay, dün akşam saat 19.00 sıralarında İçmeler Gemi Uçuran Mevkii'nde meydana geldi. Marmaris'e gitmek için yola çıkan Turunç Beldesi Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan yönetimindeki otomobile, kendisini sollayan plakası alınamayan bir otomobilden tabancayla 6 el ateş edildi. Başkan Fidan ve yanındaki eşi Mükerrem Fidan, olaydan yara almadan kurtuldu. Mermilerden üçü araca isabet ederken içinde 2 kişinin bulunduğu otomobil hızla uzaklaştı. Başkan Fidan, cep telefonuyla polise haber verdi.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede 6 boş kovan bulunurken, Başkan Fidan'ın otomobili Turunç Belde Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
Olayı duyan çok sayıda belde sakini Başkan Ali Fuat Fidan'a destek vermek için Jandarma Komutanlığı önüne geldi. Fidan, toplanan kalabalığa “Bu durum bizi yıldıramaz çalışmalarımıza doğru bildiğimiz şekilde devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya da beldeye gelerek olay hakkında bilgi aldı.
Başkan Fidan, “Bize ateş eden araçta iki kişi gördüm. Arka koltukta oturan var mıydı göremedim. Ama ateş eden şöförün yanındaki kişiydi. Şüplendiğim kişiler var tabi ki. Onu savcı beyle paylaşacağım. Bu belediye başkanlarının sıkıntısı bizler kanunsuz iş yapanların karşısındayız. 6 seneden beri bu işi hep böyle yaptık. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldıramaz. Kanuna karşı gelenlerle mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Fidan'ın uğradığı silahlı saldırıyla ilgili olarak 16 yaşındaki A.K. gözaltına alındı. Şüpheli A.K., Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla), (DHA)