Siyaset 'CHP'li belediye yapsa Silivri'deydi'
Paylaş
'CHP'li belediye yapsa Silivri'deydi'

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararlarını hiçe saydığını söyledi

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'da yabancı dil eğitimi veren özel bir dersahaneyi ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmasında ağırlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadir Topbaş'a veren Kılıçdaroğlu, iddialarını tekrarlayarak, Topbaş'ı mahkeme kararlarını hiçe saymakla suçladı.

Kılıçdaroğlu, "300 otobüs aldılar. Kamu İhale Kurumu İhaleyi iptal etti. İptale rağmen bu otobüsler alındı. Yargıya gidildi. Yargı KİK'i haklı buldu. Eğer bunun bir CHP'li belediye başkanı yapsaydı, şimdi Silivri'deydi" şeklinde konuştu.

"Topbaş'a mahkeme kararlarını uygulamama yetkisini kim veriyor" diye soran Kılıçdaroğlu, İBB'nin borç batağında olduğunu öne sürdü. Kadir Topbaş'ı İBB'ye bağlı 25 büyük şirketin, gelir gider tablolarını açıklamaya dav et eden Kılıçdaroğlu, "Niçin ve hangi gerekçeyle borçlandı. Bu paraları nereye harcadı. Belediyenin gelir kaynakları, hangi yıla kadar bloke edilmiştir. Bu yıllar arasında 2023 var mıdır" diye konuştu.

"YUNANİSTAN KURTULUR, İSTANBUL KURTULAMAZ"

İBB'nin içinde bulunduğu durumu Yunanistan ekonomisine benzeten Kılıçdaroğlu, "Yunanistan ekonomisi kurtulabilir de, İstanbul için ciddi kaygılarım var. Personele aylık ödemek için bankalardan borç almaya başlamışsanız iflah olmazsınız. Bankalar alacağını garanti ettiği için, aldığı borç karşılığı belli gelir kaynakları, bankalara kanalize ediliyor" şeklinde konuştu.

CHP'DE YENİLİK

CHP'nin önümüzdeki Kurultay'dan yenilenerek çıkacağını tekrarlayan Kemal Kılıçdaroğlu, " CHP'nin iktidar şansının en yüksek olduğu bir dönemi yaşıyoruz " dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurultaydan sonra CHP'de ciddi değişiklikler olacak. Daha çok kitlelere gideceğiz.

Gençliğin kurultayda olmasını istiyoruz. Değişim talebinin, kurultay tarafından yaşama geçirilmesini istiyoruz. Eğer kurumsal kimliğinizi yeni bir değişimle halka götürürseniz, o çözüm önerilerini dile getirecek kişiler halkla çok sağlıklı diyalog kururlarsa, CHP iktidar olur."

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı