Siyaset CHP'li Bülent Tezcan: Baskı iddialarının gerçekle ilgisi yok
Paylaş
CHP'li Bülent Tezcan: Baskı iddialarının gerçekle ilgisi yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kurultay tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine "Olağanüstü kurultay süreci tüzüğümüzde belirtildiği şekilde yürüyor. Partinin iç işidir. Toplayan arkadaşlarımız topladıkları imzayı getirirlerse, tüzüğe uygun olarak gereği yapılır, yapılacaktır. Ancak bu baskı iddialarının gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. Baskı iddiasını haklı kılacak bir tablo da yoktur. Delegelere baskı yapılıyor demenin bir anlamı yok. ’Yeterli sayı bulunmadan da 604 varsa kurultayı toplayacağım buyurun getirin’ demiştir Genel Merkez Genel Başkanımızın talimatı üzerine. Bunu bırakalım kendi mecrasında yürüsün. Türkiye’nin esaslı meseleleri var onlara bakacağız" dedi.

Kurultay tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Tezcan, "Olağanüstü kurultay süreci tüzüğümüzde belirtildiği şekilde yürüyor. Partinin iç işidir. Toplayan arkadaşlarımız topladıkları imzayı getirirlerse, tüzüğe uygun olarak gereği yapılır, yapılacaktır. Ancak bu baskı iddialarının gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. Baskı iddiasını haklı kılacak bir tablo da yoktur. Sayın Genel Başkanımız cuma günü ’604 imza toplandı’ dendiğinde bir açıklama yaptırmıştır genel merkez vasıtasıyla. ’604 imza eğer toplanmışsa sayıları yarıştırmanın bir alemi yok bunu getirin cumartesi günü imzalar teslim edilsin derhal kurultayı toplayacağız’ denmiştir. Bu açıklama varken delegelere baskı yapılıyor demenin bir anlamı yok. ’Yeterli sayı bulunmadan da 604 varsa kurultayı toplayacağım buyurun getirin’ demiştir genel merkez genel bakanımızın talimatı üzerine. Bunu bırakalım kendi mecrasında yürüsün. Türkiye’nin esaslı meseleleri var onlara bakacağız" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"21 GÜNÜN BİR ANLAMI YOK"

Bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin de konuşan Tezcan, "TBMM’de destek vereceğiz ancak düzeltilmesi gereken hususlar var bunları da ifade edeceğiz. 21 günün bir anlamı yok bunun da kalkması gerekiyor. 21 gün kışlaya sokmanın bir anlamı yok. Daha önce toplanan para ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na makam otomobili, lüks otomobil alınmıştı. Ayıptır. Gelirlerin şehit ve gazi aileleri ile yoksul asker ailelerine ayrılması sağlanmalıdır. Parası olmayan ne yapacak? ’Parası olmayan askere parası olana tezkere mi diyeceğiz?’ Bu doğru değil. Parası olmayanların da statüsü uyuyorsa para ödenmeden mağduriyetlerinin giderilmesi yöntemi geliştirilmedir. Soruna köklü çözüm bulmalıyız. Her defasında bedelli askerlik düzenlemesi olmaz. Askerliğin kısaltılması gerekir... Böylece, Askerlik meselesi bir siyasi rant aracı olmaktan da çıkarılmış olur. Böylece siyasetçilerin rant kapısı olmaz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DHA