Siyaset CHP'li İsa Gök iddiayı 123 oyla kaybetti!
Paylaş
CHP'li İsa Gök iddiayı 123 oyla kaybetti!

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Bakanı Zafer çağlayan ile seçim sonuçlarına ilişkin kimin birinci parti olacağı konusunda girdiği iddiada kaybettiği takım elbiseyi aldı.

Gök, aldığı siyah renkli takım elbise ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyerek, seçime ilişkin sonuçları değerlendirdi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Mersin’de seçimin galibi olduğunu beyan ettiğini ve bazı basın yayın organlarında bu farkın 10-20 binlerde olduğu şeklinde haberler yer aldığını belirten Gök, "Bunların tümü gerçek dışı. Elimde dün akşam itibari ile İl Seçim Kurulunun son birleştirme tutanağı var. Buna göre, Mersin’de seçimin gerçek galibi CHP’dir. Rakamlara göre 2007’den 2011’e oy artırma oranı CHP’nin yüzde 58’dir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy artırma oranı da yüzde 44’dür. MHP ise eksi 28 gerilemiştir" dedi. Büyükşehir belediyesi hudutları dahilinde AK Parti’ye ortalama 25 bin, MHP’ye ise 85 bin oy fazlaları bulunduğunu savunan Gök, şöyle devam eti:

"İlçe bazında AK Parti 7 ilçede her ne kadar önde görünse de biz 5 ilçede birinci olduk. MHP ve AKP’in kalesi Erdemli, CHP’nin yüzde 105’le en yüksek oy artırdığı ilçe oldu. Bozyazı’da yüzde 89, Silifke’de yüzde 77, Anamur’da yüzde 65 oyumuzu artırdık. Mersin’in 4 ilçesinde yüzde 63 artırdık. İl bazında oy oranımız yüzde 58 arttı. Tarsus yüzde 55, Çamlıyayla yüzde 30, Aydıncık ve diğer ilçeler geliyor. Dolayısıyla Mersin’de her ilçede oy artıran CHP’dir."

Haberin Devamı

-"123 OY KARŞILIĞI" YAZISINI TAKIM ELBİSENİN ÜZERİNE İLİŞTİRDİ-

Mersin’de seçim sonuçlarına ilişkin kimin birinci parti olacağı konusunda takım elbisesine iddiasına girdiklerini anımsatan Gök, "Kendisinin verdiği 52-6 olan beden ölçüsündeki takım elbisesini Mersin’den aldım. Mersin’de son itirazlar sonrasında AKP 309 bin 903, CHP ise 309 bin 780 oy aldı. Sayın Çağlayan’ın partisi AKP ile il bazındaki aramızdaki oy farkı 123’tür. Bu elbise bu farkadır. Güle güle giysin. kurye ile il başkanlığına göndereceğim" diye konuştu.

Açıklaması sırasında bir kağıda yazdığı "123 oy karşılığı" yazısını takım elbisenin üzerine iliştiren Gök, şöyle devam etti:

"Benim örgütüm, benim partim Mersin’de gerçek kazanandır. Biz arkamızda devlet ve hükümet desteksiz bu oyu aldık. Aslında tek galip vardır, o da CHP’dir. Bu adaletsiz yarışta 123 oy farkla bu oluştu. Bu adaletsiz yarışta harçlıklarını, emekli maaşlarını, imkanlarını harcayan Mersin halkına, oy verenlere, çalışanlara ellerinden gelen çabayı gösteren dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu halkımıza karşı bizim borcumuzdur. Çünkü 309 bin 780 oyla AKP ile aynı oyu sağlayan Mersin halkıdır. Mersin kırmızıdır, Mersin CHP’dir."

Haberin Devamı

-"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ CHP’DEN ALAMAYACAKLAR, HERŞEYİNE BAHSE GİRERİM"-

Gök, sonucu, yaptıkları yoğun çalışmaya rağmen Ak Parti’nin Mersin’deki hezimeti olarak nitelendirdi.
Öne sürdüğü hezimet sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni almak için hükümetin formüller geliştirdiğini iddia eden Gök, şunları kaydetti:
"Büyükşehirdeki 25 bin oy farkından dolayı hükümet tarafından tüm il tek belediye yapılmak isteniyor. Şimdi de Tarsus’tan Anamur’a kadar 40 belde belediyesini kapatıp, 13 ilçe belediyesini tek büyükşehire bağlayarak acaba il bazındaki oylarla Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanabilir miyim hesabı yapıyorlar. Bunu kanunla yapacaklar ve çalışmasına başlamışlar. Bu çalışmalarla bütün ilçeleri büyükşehire bağlayarak tüm ilçe ve köylerin oyu ile büyükşehiri almaya çalışıyorlar. Yani bir milyon 137 bin seçmenin büyükşehire oy kullanmasını sağlayacaklar. Hodri meydan diyorum. İstedikleri kadar büyütsünler Büyükşehir Belediyesini CHP’den alamayacaklar. Her şeyine bahse girerim."

Haberin Devamı